Friday, December 28, 2012

Terperangkap Dalam Lift...Damn!!!


gambar cilok google

Hari Rabu 26.12.2012 aku terperangkap dalam lift kondo lebih kurang 20 min...bukan aku sorang kat
dalam tu tapi 3-4 org..aku sorang jer perempuan lain semua lelaki warga asing...Bangla ok....
korang leh bayang x dalam keadaan panas..ngan bauan yang sgt mcm jahanam...weh....bangla ni x mandi ke?
Dan2 tu jugak kepala aku dah pening...ngan mood sentap x hengat punya...dah la penat pi Pangkor ngan CH x hilang lagi ( aku tau aku hutang citer holiday aku)...ngan kerja opis berlambak....ingat balik nak rehat, basuh baju...then tido...
dah selalu lift kondo ni buat hal..maintenance fee kalau nak x boleh nak tunggu2 atau tangguh2...tp service very bad...
ni la pengalaman pertama aku terperangkap dalam lift...ada antara korang pernah terperangkap mcm aku?jom share.....


39 comments:

  1. uhukss...kak kebetulan tersama pulak entry kiter...tapi cerita Farah bukan Farah yang terperangkap... ada kakak yang kerja satu building tuh... ekekekeke...cam chemistry jer entry hari nih?

    ReplyDelete
  2. anum belum ada lagi pengalaman mcm nie takut gak

    ReplyDelete
  3. alamak menahan busuk la jwb nyer!!!aarrgghh...tidak bau bangla!

    ReplyDelete
  4. ya Allah along...pengalaman yg scary betul tu....lieya bayangkan sambil pejam2 mate lagi ....euwwww....hope jgn le berulang lagi kan.....

    ReplyDelete
  5. aduhaiiii... tak leh blah bau tuh..
    mmg pening kepala lah dibuatnya...

    ReplyDelete
  6. hadoiiii.. terperangkap ngan bangla yg bau achemm mmg spoil la.. kalo terperangkap ngan aaron aziz leh la buat2 pengsan nkn terpelok kan.. muahahaha~

    sian along.. pasneh makesure jgn naik lif ngan bangla.. dan warning pihak berwajib check khidmat lif tuh selamat ke x.. aiyokk.. bahaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau aaron ajis..sure along x mintak tolong..biar la kat dalam tu sampai pagi...hahahahah

      Delete
  7. Yang paling menakutkan, sebab stranded dlm lif dgn 3 org Bangla! ~pengsan..

    ReplyDelete
  8. Hahahahhaa..hampeh Iyra...terperangkap dgn aaron ajis terus buat2 pengsan!

    ReplyDelete
  9. kalau kite...rasanya rasa takut lagi overpower kebusukan diorang tuh. sebab 3 orang! 20 menet! omg!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hazab occay....semput mak jemah emnahan bau..

      Delete
  10. Salam Kenal..

    Bangla, nepalese memang tak mandi. Tak tahan woo bau dia...tapi awak survived dalam lift tu okay la..

    Jangan diorang ada niat jahat sudah..komplen le kepada pngurusan kondo..hazab sangat terstuck dengan mereka2 ini..hihi

    Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

    Blog Qashmere
    Take Care Sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa...yer ker...boleh plak dorang tahan x mandi kan....

      Delete
  11. huhuhu x pernah lgi tpi dulu nk g mlawat mak dekat spital pernah lift tu stop kejap dalm 2-5 minit masa tu pon dah panik dah.. x boley bayangkan la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu dgr org jer tersangkut kan..now akak plak..cuak gak..

      Delete
  12. trauma x? hehehe..kang jdi macam dlm citer secret garden tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xder la sampai mcm tu...trauma dgn bau bangl ajer

      Delete
  13. ella fobia dgn lif sbb sokmo tersepit tp xpnh tersangkut lg.. mintak2 dijauhkan.. kalo naik lif sensorang mula lah otak mcm2 hahaha

    ReplyDelete
  14. yeke.. ish..seramnye..dgn mat bangla pulak tu.. takot dorg apa2kan pulak..naseb bek along selmt..deqla x penah alami dan xnk la alami..deqla cpt cuak..kang nangis jugak kat situ.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish..x nak la fikir padahal mmg dah terfikir pun...

      Delete
  15. alamakkkkk, mau jibaung bau dia SA oi...
    kalu madam pengsan berjemaah..
    tp nasibla abgla abgla tersebut tidak mengambil kesempatan.. nauzubillah...
    berapa jam tersangkut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau lahanat..hahahaha..madam2...alhamdulillah xde yg amik kesempatan..20 min mcm 20 jam madam oiii

      Delete
  16. weyyyyyy...! besar tol dugaan ko! lol. bersabar je laaa..

    ReplyDelete
  17. Lgi scary klu sengsorang nk lmpu n aircon pun x berfungsi.. glupppp

    ReplyDelete
  18. Heven giler bau dia kan! Hahaha opps tergelak pulak! Maap!

    Tak pernah terperangkap laa tapi pernah naik dan turun tangga 11 tingkat masa lift opis rosak huhuhu

    ReplyDelete
  19. Heven giler bau dia kan! Hahaha opps tergelak pulak! Maap!

    Tak pernah terperangkap laa tapi pernah naik dan turun tangga 11 tingkat masa lift opis rosak huhuhu

    ReplyDelete
  20. masa kat kolej dulu pernah jugak terperangkap.
    dah la lampu padam.
    rasa cam takleh nak nafas je..huhu
    takt jugak.

    ReplyDelete
  21. Pernah kena kat office tapi takdelah lama macam SA kena..

    ReplyDelete
  22. , saya paham perasaan terrsebut, fuhh semangatttt !

    bersabar btol dgn bau dan segalanyaaaaaa, asalkan pastu selamat.....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah