Monday, June 24, 2013

Bawang Putih Legakan Batuk?

Meh aku nak share petua ni...x tau la sebelum ni ada ke x orang buat..aku x pernah cuba lagi..

Gambar dari pak encik google ye..

Ambil seulas bawang putih tanpa mengupas kulitnya..cucuk dengan garfu dan bakar di atas api selama 2 minit then kupas kulit, basuh dan makan bawang putih tersebut...

Sumber Mingguan wanita

Setakat bawang putih aku suka jer makan...kira boleh terima la petua ni..korang if nak cuba..dipersilakan....

posted from Bloggeroid


6 comments:

  1. Sejak anak pertama saya dah amalkan petua ni.kena sapu berterusan.kering je sapu...anak saya susah nak makan ubat2 ni jadi ni je cara yang ada..setakat ni ok la..batuk tak melarat.

    ReplyDelete
  2. terima kasih atas prkongsian..akak tak pernah cuba petua ni...tapi apa salahnya mncubakan...

    ReplyDelete
  3. tak salah mencuba..lagi pun cuma bwg..bukan benda2 merapek pun kan

    ReplyDelete
  4. akak guna bawang putih bakar tu sekali dgn kulit campur dgn minyak masak...penyet2 sikit & sapu minyak tu kat dada & belakang...buat kat anak biasanya sebab kdg2 mood kurang baik takmo makan ubat.bau dari minyak & bawang putih tu best..

    ReplyDelete
  5. haa.. prnh buat petua ni masa dulu2.. tapi kna bbuat selalu bkn sekali buat..

    ReplyDelete
  6. errkkk klau lepas bakar bertukar jadi capsule mungkin bleh telan kot..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah