Thursday, June 27, 2013

Pilih Beras Macam Pilih Menantu

Assalamualaikum u olls..meh nk citer pasal abah aku shopping kat Tesco malam td..gambar pun si kudut yang hantar while aku masa tu kat Hilton tgh dinner ngan cik abg...

Beli beras ye...abah aku mmg very particular bab beras makanan kami sekeluarga..sebab tu bila sampai part beras memang dia akan sgt lama kat area tu..sebab tu kami selalu cakap abah pilih beras macam pilih menantu

Eh..mak beli apa tu? Periuk nasi lagi...alahai...yang ada kan ok..rupanya nk beli yg kecik sikit..yg besar tu selalu nasi x habis..dh muak masak nasi goreng katanya. ..
posted from Bloggeroid

11 comments:

  1. kami sbb mkn satu jnis beras je.. klu xde mmg xde lh... hubby lak mmg x mkn beras cap sebrgn.. sy plak sebat je.. jnji beras...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama mcm my dad tu la..I mkn beras yg gmbr datuk jalaludin hassan tu je...sedap pun sedap..lambat basi..

      Delete
  2. hehehehe..betul tu kan...kene cari yg elok2...ye laa teman hidup nak hidup sampai hujung nyawa ...cewah!!

    lieya gune beras sakura...wangi dan sedaaaaaapppp heheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umah along kat seremban pun guna beras sakura..x tentu jugak selalu tukar2

      Delete
  3. beras kena cari yang elok2 skit...baru tahan lama dan sedap di makan...

    ReplyDelete
  4. ok la tu.. cari yg berkualiti.. hidup pun terjamin...hihi..

    ReplyDelete
  5. saya belasah je..
    tapi 2 bulan lepas ni beli cap apa ntah nasi cepat basi pulak..
    then try yang lain pulak.. hahaha

    ReplyDelete
  6. haha lawak lah tajuk entry SA tu..
    tp betul lah kan, makanan esp nasi kita mesti nak berkualiti hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah