Tuesday, June 4, 2013

Jangan Lupa Tanggungjawab


Terbaca kat paper semalam...any comments? Aku pernah alami dan sedang alami..kerana bekas suami xde sumber pendapatan akibat kehilangan perkerjaan..bagusnya dia berterus terang..dan berjanji membayat nafkah anak yang tertunggak. Aku pun xde nk bg tekanan kat dia...dia sedang ada masalah kan...so bg peluang..Alhamdulillah dia dh start bayar walau x full amount..pada aku dia ingat Tanggungjawab dia pada Dania..tp aku x tau bagaimana perasaan ibu2 yang lain yang mana nafkah anak diabaikan...
Any comment?

** paper hari ni disarankan bayaran dari pemotongan gaji bulanan bekas suami.

posted from Bloggeroid


13 comments:

  1. kalau kerja kerajaan boleh la....buat pemotongan gaji kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Swasta pun bleh anum..bg supporting documents mcm surat cerai je...

      Delete
  2. erk.mcm potongan bulanan ke? hmmmm parahhhh lah suami.hehe

    ReplyDelete
  3. HURMM OK KE KAEDAH POTONG HAJI TUU ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bekas suami buat potongan gaji..at the moment ok..so far xde masalah..if x dpt bg dia inform..and bg balik bulan berikutnya sekali yg tertunggak

      Delete
  4. potong Gaji? bagus tu.confirm2 mesti bayar kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..adakala dh diputuskan masa bicara dan dua2 pihak setuju if bekas suami decide potong gaji..mcm tu senang..xde kes ngelat..

      Delete
  5. at least bekas suami along ingat nafkah ank dia kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah so far ok..if x dpt bg dia akan inform awal..

      Delete
  6. Kalau betul ex-hubby ikhlas, tak ada salahnya. Certain company swasta allow that, tapi biasanya manufacturing company tak terima request potongan gaji selain drpd statutory bodies.

    ReplyDelete
    Replies
    1. My ex kerja manufacturing company...so far dh 8 thn dia potong thru salary..x tau plak if company lain ada certain rules...elok kalau standardise kan..xde masalah pada bekas isteri...kan?

      Delete
  7. kalau yg betul2 tak mampu tu boleh consider jg la...
    ni jenis yg bermewah2 tapi nafkah anak buat2 lupa...tu yg sakit hati tengok.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah