Tuesday, June 4, 2013

Rezeki Dari Australia



Alhamdulillah rezeki orang bg...one of department staff baru balik dari Australia. .actually last week dh dapat dh..terlupa nk blog out..eh..mcm penting sgt plak kan...harus la..bila dapat hadiah or souvenir dari tempat lain sambil dengar citer dari diorg ttg uniknya tempat tu buat aku teruja...moga dpt jejakkan kaki ke sana suatu hari nanti..next vacation 3 days two night pi USS Singapore..kali ni bawak Dania..punya dia excited..perginya bulan 10..dia tau je terus mintak tuliskan surat kat cikgu..boleh?
Padahal lambat lg tu...kalau dulu nk pi mana2 rombongan sekolah...abah aku suruh kumpul duit sendiri...gigih bwk bekal pi sekolah..now aku praktik kat Dania...kumpul duit..at least nanti dh besar dan dah boleh berdikari..she know how hard mamanyer kerja cari duit..so..dari awal dia tau nk pi Singapore..dia dh start menabung dh...hihi..bukan apa...I just wanted her buy something for herself using that money so dia boleh rasa kepuasan bila boleh beli sendiri..bukan bermakna aku x boleh belikan apa2 but aku nk dia rasa commercial of value tu and of cos memory tu boleh di kenang sampai bila2...kan?
Correct me if im wrong. ..
posted from Bloggeroid

12 comments:

  1. exactly....itu lah caranya kita nak mendidik anak anak, supaya pandai menilai erti pengorbanan..erti berjimat cermat...Kalau selalu sangat di laburkan dengan kemewahan, bila mereka dah besar nanti, kita jugak yg menyesal

    ReplyDelete
  2. As-salam.
    Betil tu kak.
    Didikan dari awal mcm ni bgs
    satu tips yg bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkmslm..then diorg tau betapa berharganya duit dan xde nk demand sgt kan...

      Delete
  3. bagus sgt, bila dididik dari awal2 lagi . setuju !

    ReplyDelete
  4. Dia bawak balik anak kanggaru tak?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah