Sunday, June 9, 2013

Kena tipu Peniaga Sungai Mati

Tak pernah2 kena tipu...tapi hari ni malang betul nasib tertipu...
Tiap kali on da way nak balik ke Seremban pasti lalu kat area orang meniaga Kupang or siput ..kebetulan singgah satu gerai ni...ada kerang besar2 dan kupang besar2 jugak...beli kerang 3 kilo and kupang 2 kilo..
Sampai2 kat seremban nak masak and aku sedar semua kerang tu berbau..busuk dan terbukak kesemuanya..pelik kan..selalunya kerang segar x di rebus mmg x boleh terbukak kan..ni x..masa basuh dia terbukak. ..


See..bukti kerang2 tu busuk...3 kilo busuk semuanya

selamat menjadi makanan tong sampah

Sedih rasanya hati...beli untuk makan tghari..terbuang mcm tu aje..bukan masalah rugi duit...rugi segalanya...
Korang kalau lalu area Sungai Mati Muar..hati2 la...jgn beli kat gerai no 4 dari Muar.. kalau nk beli pun make sure check betul2. .mcm kes aku hari ni...mmg kerang2 tu segar bersalut lumpur lg dan hidup..kalau busuk satu 2 biji xpe..ini semua sekali...

Terkilan abah...x per la dah xde rezeki...

posted from Bloggeroid


4 comments:

  1. Ada hikmah di sebalik kejadian. Lps ni ada orang bagi kerang free kot ;) Pengajaran juga, kena hati2 lps ni. Thanks for sharing. Hikhokk.

    ReplyDelete
  2. iskhhh apa lah niaga mcm ni.. wat naya org je..
    x de rzki akak lah tu sabar ye

    ReplyDelete
  3. a'ah kan, kerang takkan terbukak kalau belum masak.. memang takde rezeki akak la nampaknya..

    ReplyDelete
  4. naya kan.
    tak syok la buat cam tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah