Monday, November 21, 2016

Masakan Kampung Menu Weekend Suriaamanda

Hi korang...kali ni aku up entry lepas makan tengahari..korang dah singgah tengok 2 entry tadi lom..
Kali ni aku satukan gambar macam ni..senang sikit so xde banyak gambar kat entry yang ni dan korang tak terliur lebih kan...

Jom tengok gambar


  1.  Ikan patin masak lemak cili api
  2.  Ayam goreng untuk anak-anak
  3.  Kangkung goreng
  4.  Hati ayam goreng berlada
  5.  Ulam kacang botol


Menu Ahad

  1. Sambal Udang Petai
  2. Ayam kampung masak lemak cili api
  3. Rendang hati dan pedal ayam campur pucuk paku
  4. Ulam pegaga
Itu je masakan untuk weekend yang sempat aku masak...korang masak apa weekend lepas?
Hujan melebat kan...bila dh hujan perut lapar je..so aktiviti makan ni memang sesuai la..lepas kenyang perut bantai plak tido...ubat yang bagus ni......

22 comments:

  1. menu ahad kita sama...sambal udang petai...hehe..

    ReplyDelete
  2. rendang ayam dengan pedal tu sedapnya. lama tak makan pedal tapi selalu buat goreng je. makan paanas panas

    ReplyDelete
  3. Kalau dekat ni, memang saya dah gi mintak. Masak kamoung lah katakan. Kegemaran saya:

    Sambal Udang Petai
    Ayam kampung masak lemak cili api
    Rendang hati dan pedal ayam campur pucuk paku
    Ulam pegaga

    ReplyDelete
  4. masakan kampong sodap...lprrr sbb lunch xmkn nasi td

    ReplyDelete
  5. kalau tengok ig SA ni semua terliur..Kalau balik kampung,kumpul adik beradik syokla makan makan macam ni..selalu kalau berdua kat rumah ngn husband...lauk simple je...heheheh..

    ReplyDelete
  6. rajinnye kak ...sedap betui menu kampung mcm ni

    ReplyDelete
  7. huhuhuu.. bestnya kalau dpt tinggl ngn akak.. makan sedap je

    ReplyDelete
  8. akak... dana rasa akak mmg boleh bukak kedai mkn lah... mcm2 betul masakan akak...
    semua nampak sedap2

    ReplyDelete
  9. sy buat rendang itik serati jer kak..:)

    ReplyDelete
  10. Adehh.. kak sue ni buat lea lapar aje.. Haha.. Sedapnye.. Pandai betul kak sue masak..

    ReplyDelete
  11. Ahad saya biasanya tak masak..orang bekerja dengan tidak, memang tak sama kan?heheh

    ReplyDelete
  12. terliur aih tgk sambal petai udang tu. nasib baik dh kenyang hehe

    ReplyDelete
  13. Fuyo... dah mcm nak kenduri... he he he

    ReplyDelete
  14. alahai..tengok makanan ni terus rasa lapar...

    ReplyDelete
  15. Sambal udang petai tu mereciksss. Hahah! Makan nasi dengan panas panas tu fuhh boleh bertambah tambah makan.

    ReplyDelete
  16. Ikan pating tu.. Boleh meleleh air liur. Hehe

    ReplyDelete
  17. Perghhh.. Menu dah macam kat restoran le.. Kalau bukak restoran ni confirm laku..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah