Wednesday, November 9, 2016

Remaja Lelaki Viral Pakar Buat Kuih...

Hi korang...meh kita tengok remaja lelaki yang viral di FB rakan blogger Kak D'laila Mee Udang...tengah belek2 paper pagi ni ternampak plak...wah...glemer adik ni...bertuah badan..bukan senang nak cari orang lelaki pandai buat kuih..tapi adik ni dah buktikan kemampuan dia which is sangat bagus..dalam keadaan ekonomi kita yang tak stabil sekarang..dia mampu menambahkan pendapatan..jangan tak percaya ye..Saufi ambil masa hanya 3 minggu untuk mempelajari teknik membuat kuih tradisional..kalau aku sure tergeliat jari punya..nak-nak bab buat kuih..memang failed..tp kalau suruh masak lauk pauk boleh aje...


Berita yang keluar di Harian Metro hari ini


Credit photo dari FB kak D'Laila


Meh nak tolong viral sekali...korang yang berdekatan boleh la dapatkan kuih yang di buat oleh Saufi atau mesra dipanggil Chef Cupi...harga pun alhamdulillah berpatutan..dia juga mengambil tempahan tapi kena la deal awal2..

Semoga Saufi terus berjaya dalam bidang ini..orang rajin banyak ganjarannya kan?


10 comments:

  1. Alhamdulillah.. Semoga perniagaan Saufi terus maju..

    ReplyDelete
  2. bagus budak ni kan. masa umur 19 tahun apala yang saya buat dulu... huhuhu.. rugi tak berniaga dari awal

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah dah viral..moga murah rezeki

    ReplyDelete
  4. Boleh dijadikan inspirasi kita yg dewasa
    Calon menantu SA hahaha...

    ReplyDelete
  5. kagum .... tak semua budak lelaki rajin mcm cupi ni .... teruskan usaha

    ReplyDelete
  6. Susah nak dapatkan kuih yg sedap mcm mak2 kita buat. Agaknya kurang keikhlasan dalam mencari rezeki. Buat asal boleh dan jual dan hasilnya ala boleh boleh ajer..

    ReplyDelete
  7. Malu pulak dgn adik ni kikiki.... Kuih tradisi pulak tu...bangga dengan dia...mudahan maju jya dlm perniagaan

    ReplyDelete
  8. Kagum lah dengan dia ni. Jarang jarang ada remaja lelaki yang macam ni. Hehe

    ReplyDelete
  9. Bagus. Berusaha mencari rezeki. Bukan senang lelaki nak pandai buag kueh. Kadang kita yang perempuan ni pun terkial kial. haha

    ReplyDelete
  10. Heran juga.. Kuih apa nama cupi.. Rupanya orang yang buat nama saufi/cupi.. Hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah