Tuesday, November 22, 2016

Kerana Rindukan Mee Kari Air Tangan Mak.....


Hi korang..

Hanya kerana rindukan mee kari air tangan mak aku...maka terciptalah Maggi Kerang ni haa...ye..mee kari mak aku memang kesukaan kami sekeluarga..oh bab mee kari ni aku tak menuntut ilmu ngan mak lagi...ada speciality yang mak aku masak yang susah nak dapat rasa yang sama tau...sampai sekarang tak tau apa speciality tersebut..apapun...aku tetap rindu air tangan mak..mak kan baru lepas operation jantung so memang tak boleh buat apa2 kerja lagi..kalau nak merasa masakan yang macam mak masak kena la mak sesama lepak kat dapur bagi arahan itu ini...kira mak tunjuk ajar la..tapi tetap tak sama...mak masak dengab kasih sayang so tetap tak sama kan...

Disebabkan rindu mee kari mak sampai terbayang2..aku siap beli kerang...then buat maggi kari..kasi ubah skit la...rebus kerang macam biasa, tumis maggi kari...letak segala mak nenek sayur sawi, cili api ngan telur...last sekali kopek kerang dan masukkan aje isi kerang tadi dalam maggi...SIAP!!!
MAGGI KERANG WUNNE!!!

Sedap gak....sorry la puji diri sendiri..sapa plak nak puji lagi kan...hahahaha....

Sapa suka kerang leh gang......

Selamat malam....

18 comments:

  1. Nama dia mee magi kerang atau mee kerang magi atau kerang magi mee,

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat ikut mak kat dapur ... sokong tu wlpun mcmn pun masakan mak tetap tak sama dengan sesiapa pun tmasukkn kita sndri

    ReplyDelete
  3. wow maggi kari kerang...kalo mee kari mesti nk ada kerang br ummmpppp

    ReplyDelete
  4. sukaaa!!!

    tu kira signature dish mak kita time raya . >,< kazen kazen datang rumah menunggu mee kari. sebab katanya mee kari mak pekat + meriah. banyak kerang campur daging

    hhehehe

    ReplyDelete
  5. boleh janji boleh hilangkan rindu kak wlupun hasilnya akan rasa meggi juga kan ...

    tp sy suka kerang rebus tu ... megi tu tak terliur terliur kat kerang tu pyh hoi nk dpt skrg ni mahal plak tu

    ReplyDelete
  6. Kerang mmg best kalau masuk dalam mee karikan SA.... Lagi satu masuk dalam kuew teow.... Aduhhh... terliur sudah!
    Yelahkan agaknya mak mak ni masak dengan kasih sayang kot tu yg jadinya sedap tak boleh lawan tu...

    ReplyDelete
  7. mee kari buh kerang mmg sodapp

    ReplyDelete
  8. sedapnyaaaa..tapi kite makan kerang rebus je..kerang lain tak makan...hihihi

    ReplyDelete
  9. menyelerekan tgk tgh2 mlm gini.

    ReplyDelete
  10. Bula rindu tu dtg, menjadik aje.
    x pernah aida bubuh seafood dlm maggi kari.
    Hmmmm mcm sedap. Yummy...

    ReplyDelete
  11. Uyooo maggi kerang. Nani selalu letak telur aje. Hehhe. Sedapnya kak :)

    ReplyDelete
  12. air tangan mak memang terbaikk. sedapnye megi kerang...

    ReplyDelete
  13. Sedapnya kerang.. Nak kopek dia tu yang malas

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah