Thursday, November 3, 2016

Murtabak Maggi Hangit By Dania

Hi korang...ini la kisahnya 25 October lepas..masa aku sibuk kerja kalau tak salah...Dania whatsaap tanya macam mana nak buat Murtabak maggi....amboi nak caras mama plak ke...rajin plak lately ni belajar masak..setakat masak sup ayam, goreng telur dan masak nasi dah pandai dah dia...tapi yang berat2 tu memang tak bagi dia buat la..risau plak takut terpercik minyak kan...kali ni beriya sangat dia nak belajar buat murtabak maggi....aku pun takde la pandai sangat tapi ajer jer la version aku...jom la korang baca conversation aku ngan dia via whatsaap...





Hasilnyaaaaa.....

Hahaha....hangit skit la...tapi takper la...janji ada effort..baru first time buat kan...

Dania baru jer umur 12 tahun..tak leh la nak judge dia kan...tapi sejak dari tu rajin plak dia buat murtabak maggi kalau teragak nak makan...hujung minggu ni nak buatkan lagi...kali ni nak bagi mama rasa..atuk rasa ok je jwapan dia...boleh la...

Haih berdebar ni nak tunggu weekend..nanti aku nak ajar dia masak ayam goreng kicap plak...bukan apa..anak- anak kena diberi pendedahan dari awal...supaya nanti bila dah masuk asrama, dah masuk university..atau dah duduk kat tempat orang takde lah kekok nak ke dapur...kan?

15 comments:

  1. ehh bagus dania along...pandai berdikari...jgn manja sgt tak masuk dapur..nanti dah besar kekok...mcm lieya mmg ajar anak2 masuk dapur...dpt lepas masak nasi pun jadi le kan along...

    ReplyDelete
  2. patut share entri kak sally kat Dania ni kak..hahahaha..LOL...

    ReplyDelete
  3. Oerang kata, anak perempuan belajar setinggi mana pun kerja masak-memasak tak boleh ditinggalkan...

    Bagus Dania. Teruskan dengan resepi lain pula. Ada kesempatan, nanti nenek pun boleh tumpang makan. :)

    ReplyDelete
  4. sedap yg hangit tepi2 tu garing sis... dah lama tak buat....

    ReplyDelete
  5. wahh pasni dania lak jd food blogger hehe

    ReplyDelete
  6. mule2 bt kan pasni msti ok punya...

    tgk hasilnya pun jadi je tuh

    ReplyDelete
  7. Sedapnyeeee.. nak sikit kak sue.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Takpe Dania nanti lama lama mesti pro masak macam mama :)

    ReplyDelete
  9. Bagus Kakak Dania..rajin memasak. Lama lama pandailah dia masak :)

    ReplyDelete
  10. bagus Dania. yang penting dia rajin nak mencuba. aunty cici ni sampai sekarang failed buat murtabak maggie -,- taktahu lah mana silap. ahhaha takpe try and error. yg penting boleh makan.

    ReplyDelete
  11. hakak pun tak pandai buat murtabak maggi lagi dania oiiii....kagum ni

    ReplyDelete
  12. Comel je dania. dah besar mesti pandai masak macam mama dia ^^

    ReplyDelete
  13. Hangit pun hangit le.. Yang penting berani mencuba.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah