Wednesday, November 2, 2016

Program Diet HCG Dr. Malinda Bagi Yang Ingin Kurus

REVOLUSI BARU DALAM RAWATAN OBESITI

Tukar Bentuk Badan Anda Dalam Masa 23 Hari !


OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.
Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!

ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :

BMI > 23
Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi 
> 102 cm (40 inch) – Lelaki
>  80 cm (35 inch) - Wanita

Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu. 
Anda dikatakan obese apabila :
Wanita : Peratusan lemak badan >32%
Lelaki : Peratusan lemak badan >25%

BAHAYA OBESITI

Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :

  • Diabetes (Kencing manis)
  • Hipertensi (Darah Tinggi)
  • Kolestrol Tinggi
  • Penyakit jantung koronari
  • Stroke (Angin Ahmar)
  • Batu hempedu
  • Kanser Payudara
  • Kanser Prostat
  • Kanser kolon (usus besar)
  • Masalah pernafasan (respiratori)
  • Masalah muskuloskeletal
  • Vena varikos
  • Masalah kulit
  • Osteoarthritis
  • Penyakit Alzheimer’s
  • Gout
  • Sleep Apnea
  • Infertility (Ketidaksuburan)
  • Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
  • Depressi



Testimoni dari Clients di Dr Malinda Health & Beauty Academy


Puan Suriya


Salam Jumaat yang penuh barokah...

Melihat foto ini,,terpanggil aku untuk mengimbau keadaanku lebih dari setahun yang lalu..
Memiliki berat badan lebih dari 100kg??..apa yg kurasa??
Ianya hanya..igauan yang melukakan;

*Sukar untuk beribadah..solat pun sering duduk,,
*Penyakit datang bertimpa timpa..1..2..3..4..5,,
*Hilang keyakinan diri,,
*Tekanan perasaan,,
*Sering jadi bahan gurauan...(so irritating)
*Hati sakit...jiwa pedih..
Kuringkaskan kisahnya,,Allah telah pertemukan aku dengan Dr.Malinda & program Latih Diri Langsingnya....ianya sungguh di luar jangkaan,,begitu banyak ilmu-ilmu kesihatan yang selama ini jauh dari kotak fikiranku yang berjaya dipraktiskan. Dengan amal serta istiqamah yang ikhlas dan konsisten, pasti Dia janjikan hasil yang setimpal dengan usaha..syukran..Alhamdulillah..

Bukan meminta perhatian,,tidak juga pujian, apatah lagi penghargaan, tidak kulayak untuk menasihati..hanya sepintas perkongsian..untuk membakar lagi semangat diri meneruskan Jihad Untuk Sihat..

Semoga jasad indah yang Allah pinjamkan sementara kepada kita di dunia ini dapat dipulangkan semula dengan cukup sifat dan baik *terperi* keadaannya kepada Dia..diri empunya diri..Insya Allah.

Terima kasih kepada Dr.Malinda.
Syukran Allah..

*Let the photo speaks by itself*
#hcgdrmalinda
#ldl
#jihadsihat


Puan Farah


Setelah sekian lama...aku kini bersedia berkongsi dgn rakan2 tntang apa yg aku telah lalui utk beberapa bulan ni...

OBESITI....

Satu istilah yg menjadi kengerian buat aku ketika ini...telah berpuluh tahun aku hidup dlm kesilapan, kealpaan dan kezaliman pada tubuh badan yg Allah kurniakan...
Pengalaman menjaga suami yg tak sihat menyedarkan aku akan pentingnya menjaga tekak dan perut kite...makan bukan ikut tekak tp ikut keperluan...

Tapi ini bukanlah BIG WHY aku yg pertama...ini sebenarnya BIG WHY aku kenapa aku tak nak lgi hidup dlm obesiti...

Satu impian aku ialah nak dipanggil IBU....hati wanita mane yg xde impian tu selepas berkahwin...1 day....aku sembang ngan adik aku yg doktor...

"Long, aku nk cite sket" : Aku tgk kt wad aku skrg...ramai pompuan yg big size pegnen...kesian dorg sbb bru 6,7 bulan pegnen dh kene warded sbb gula tinggi, darah tinggi...pastu kene paksa bersalin awal...

Aku jadi ngeri plak bile adik ckp cmtu...trus fikir...aku cikgu sains...aku blajr ttg fisiologi manusia dr sekolah lg...ilmu klu pemakanan tak seimbang dan kesannya mmg dh tau dh...tp knp aku x apply dlm life aku ???

Aku tringat ms keguguran aku tny doktor knp aku boleh gugur sedangkan aku jaga sgt2 pergerakan...
"Sbnrnya kandungan puan ni dia x menjadi sbb kdgkala klu kandungan gula atau garam atau ap2 shja yg x sepatutnya tinggi dlm darah menjadi tinggi, atau terlalu rendah...pembentukan bayi boleh terganggu..mcm org buat kek...klu terlebih tepung, terkurang soda ke...kek tu bantat kan...jadi umpama cmtu la..."

Aku muhasabah diri...combinekan ap yg angah ckp, ap yg gynea ckp dan ilmu2 yg aku tau...aku gugel, tny org2 tua.. satu yg aku dpt simpulkan....bila nk pregnen...badan mesti ready...baik zahir atau batin...kesihatan no 1...ap yg masuk dlm bdn kite akan effect pd baby...aku tahu Allah dh tentukan anak syurga aku bukan utk temani aku di dunia...aku rs 8 sbb x jaga dia baik2...makan ikut tekak...konon mengidam...huhu...

Paling tragis...

Ad istri spupu suami...kami xpernah jmp sjak kawen..ms kami makn kt meja...dia ckp ngan suami...
"X sgka awak kawen dgn farah ye....akak ingat awak cari yang......hmmm"
"Adik bradik farah semua mmg gemuk2 eh?"
Klu korg kt tmpat aku...ape korg rasa? 

****************************************************
Selepas semua ini...Allah bukak luas2 hati ini utk berubah...Allah temukan aku dengan Izzah Razak, Dr Malinda Mohd Ali dan Elzura Basirun...duit boleh cari...kesihatan?...so ni yg aku buat for these few months:

*join 1st cycle hcg program under doc malinda
*menang contest doc malinda and won 2nd cycle hcg..(best giler kot...hahaha...)
*cut down carbo and oily food, no more sugar but sometimes cheat day is must..hehehe...
*avoid 3 in 1....tak kira la ko letak ape dlm tu...sgala kacip dan tongkat skalipun...xnak dah...
*variation of exercises...kene rajin...the best early morning...
*consume best suplement suggested by doc malinda.
*do my best eat clean food and istiqomah
*stay positive, avoid stress thing and people
*always keep in touch with our support group
*of course beli, tempah dan alter baju2 sluar2 kain2 dlm wardrobe..
Skrg aku jadi pemilih...cerewet...bijak...semuanya dr segi apa yg nak masuk dlm bdan aku...baik makanan baik minuman baik suplement...sukar awalnya tapi hati kene cekal sebab aku dh nmpk perubahan besar dan positif dalam hidup...
*kebas tangan hilang
*gegata langsung hilang (klu dl seminggu paling2 skali wajib kene)
*berat hampir 16kg turun
*inch loss sgt ketara
*kulit makin cerah dan muda
*hidup makin happy

*even belum capai berat ideal tp mcm doc malinda ckp...tak perlu tunggu jadi sempurna utk inspire org lain.

*even masih belum ad rezeki pregnen...aku dpt jaga suami tersayang Mirza Mohamed dgn baik dan guide dia utk healthy life jg.

#hcgdrmalinda
#ldl
#jihadsihat


SOALAN-SOALAN YANG BIASA DI TANYA TENTANG
PROGRAM HCG

APA ITU hCG?

hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon
yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan
ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia
memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu
hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemaklemak
tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam
keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak
tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan
ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.
Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama
pada lelaki dan wanita.

Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang
tersimpan dalam badan.


BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN
OBESITI?

Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons,
seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting
dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu
bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.

Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia
bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan
membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan
cecair badan, selera makan dan berat badan.

Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal berfungsi dengan
baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan
hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak
effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha,
punggung dan lengan.

Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma,
toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi
banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.

hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan
lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang
berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat 
susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival
stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari
badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi
bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh
menyebabkan kulit menjadi kendur

APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM
RAWATAN INI?

hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan
prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada
hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolaholah
ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’
atau lemak abnormal digerakkan. Pergerakan lemak ini akan
membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran
lemak abnormal.

DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT?
MACAMANA TU?

Jangan Risau. Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk
anda!

Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang
anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang
sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada
minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan
anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’
bukan sekadar diet untuk kurus sahaja.

Melalui proses cleasing dengan pengurangan kalori (calories restriction)
dilakukan – Anda akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food
craving’ atau ‘food addiction’ ! Anda tidak lagi terpenjara dalam nafsu
dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan anda
lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup
untuk jangkamasa panjang selepas ini.

ADAKAH BERAT BOLEH MENDADAK NAIK
SETELAH BERHENTI PROGRAM INI?

BONUS dari program ini adalah ia membantu keseimbangan metabolism
badan. Jika anda mematuhi program ini, anda akan meningkatkan
metabolism badan ke satu ‘setting’ yang baru dan keadaan ini akan
mengelakkan berlakunya Kesan ‘YoYo’ – kenaikkan mendadak setelah
berhenti rawatan program.


BERAPAKAH DOS hCG YANG DIGUNAKAN DALAM
RAWATAN INI?

Wanita yang mengandung menghasilkan 500,000IU – 1,000,000 IU
semasa hamil. Dalam rawatan kesuburan pula, pakar O&G menggunakan
5,000 – 10,000 IU dalam rawatan kehamilan. Tetapi, dalam program ini
hanya 125-200IU hCG digunakan didalam rawatan.

Semua hCG ( dalam bentuk injection dan homeopathy) dihasilkan di
makmal daripada sel sterile. hCG bukan di ekstrak daripada wanita hamil
fakta yang sering di salah ertikan (common misconception).

ADAKAH SAYA AKAN LAPAR SEPANJANG
PROGRAM INI?

Walaupun anda mengambil kalori yang rendah dalam program ini, anda
akan kurang merasa lapar kerana hCG akan menggunakan lemak
tersimpan dalam badan sebagai sumber tenaga dan ia memberikan 1,500 –
4,000 kalori sehari sebagai tenaga.
Anda akan merasa lebih bertenaga kerana program ini akan membekalkan
supplement sebagai nutrisi tambahan anda. 


BERAPA BERAT YANG SAYA BOLEH TURUN?

Potensi berat yang boleh turun adalah 0.5kg sehari. Bergantung pada
individu, tetapi potensi biasanya antara 6-8kg dengan penurunan 1-2 saiz
baju, hanya dalam masa 23 hari!

Rawatan ini boleh disambung terus untuk cycle ke dua (46 hari) dengan
potensi utk penurunan sehingga 15-20 kg.

TAK BAHAYA KE TURUN BERAT MENDADAK?

Kajian terbaru menunjukkan pengurangan yang lebih cepat akan memberi
motivasi lebih kepada client. Penurunan dalam program hCG ini adalah
antara 0.3-0.5kg sehari dan apabila disertakan dengan nutrisi yang cukup
dan pemantauan doktor. Ia adalah penurunan yang selamat dan tidak akan
mengganggu metabolisme atau sistem badan.

APAKAH KEBAIKAN PROGRAM INI BERBANDING
PROGRAM DIET YANG LAIN?

Perbezaan rawatan hCG adalah ia bukan sahaja membantu membuang
lemak-lemak lama tetapi ia akan membantu untuk badan menjadi lebih
pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus). Ia hanya akan 
menggerakkan lemak abnormal tanpa menggangu tulang dan otot. Selain
penurunan berat badan, kesan yang lebih ketara adalah ‘Inch Loss’. Saiz
baju biasanya akan berkurangan antara satu atau dua saiz yang lebih kecil.


APAKAH KEBAIKAN LAIN PROGRAM INI?

Selain dari penurunan lemak badan, anda juga akan dapat memperbaiki
tahap kesihatan keseluruhan – Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil,
penurunan tahap kolestrol, tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut, tidur
lebih baik, tenaga meningkat, complexion dan tone kulit yang lebih cantik
dan tiada lagi ‘food craving’ terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu
makan yang hodoh. hCG akan membantu untuk seimbangkan sistem
endokrin, menghasilkan endorphin yang akan membantu untuk emosi
yang lebih baik, fokus dan bertenaga.

Apabila lemak ditukarkan kepada tenaga – ini akan mengurangkan radang
didalam badan. Obesiti dan penyakit kronik sangat berkait rapat dengan
tahap radang yang tinggi dan pengurangan lemak badan akan
memperbaiki tahap radang dan banyak masalah metabolisma lain. Tidak
hairan jika ramai yang dapat menurunkan tekanan darah, kolestrol, gula
dalam darah, sakit sendi, jerawat, tiada lagi masalah sakit kepala, allergic,
dan banyak masalah sistem imun yang lain.

Rawatan hCG adalah transformasi baru dalam dunia pelangsingan!

ADAKAH RAWATAN hCG INI SELAMAT?

Rawatan ini selamat. Wanita boleh mempunyai tahap hCG yang jauh lebih
tinggi tanpa ada sebarang kesan sampingan negatif. hCG juga biasanya
digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Dengan
mengambil program hCG untuk menurunkan berat badan, anda
sebenarnya juga meningkatkan tahap kesuburan anda dimana ramai client
mengalami masalah kesuburan dan telah mengambil program ini juga
berjaya hamil.

Pada tahun 2004, Kajian klinikal (double blind studies) oleh Dr. Belluscio
yang melibatkan 6,540 patient telah membuktikan bahawa hCG effektif
dan selamat dalam rawatan obesiti.

BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?

Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu :
Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.

Jangan Risau! Pakar kami akan sentiasa membantu anda!



BAGAIMANA MENGAMBIL HCG INJECTION?

  • HCG injection 125IU diambil setiap pagi.
  • Injection – selewat-lewatnya sebelum jam 11 pagi
  • Injection – sebelum sarapan pagi





INJECTION BUAT SENDIRI?

Senang je. Tidak perlu cari urat untuk inject.
Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.

KESAN SAMPINGAN RAWATAN hCG?

Rawatan hCG yang dipantau oleh doktor adalah selamat. hCG tidak mempunyai kesan sampingan yang serius (jika tidak wanita yang mempunyai 1,000,000 IU hCG dalam badan ketika hamil juga akan mengalami masalah yang serius)!

Akan tetapi antara kemungkinan kesan adalah seperti sembelit, lapar, letih, pening, cramps atau hypoglycaemia yang berkait rapat dengan pengambilan kalori yang rendah. Walaubagaimanapun, pengambilan air yang banyak dan supplement akan membantu.
Kajian Dr. Simeon terhadap 10,000 pesakitnya membuktikan bahawa diet program dengan rawatan hCG mempunyai kesan yang lebih baik dari segi pengurangan lemak badan dan pengekalan berat badan dalam jangkamasa panjang berbanding client yang hanya mengambil diet sahaja.

BOLEHKAH SAYA BERJAYA SEPERTI YANG LAIN?

Kejayaan program ini sangat bergantung kepada disiplin, keyakinan, konsistensi & kekuatan impian anda untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik! SET MINDA ANDA– 23 atau 46 Hari ini adalah waktu membersihkan diri (cleansing program), pembuangan lemak & detoksifikasi.
Sediakan satu baju yang lebih kecil dari saiz anda sekarang.

Matlamat bukan sekadar untuk kurus sahaja tetapi Lebih Sihat untuk jangkamasa panjang.
Kuatkan semangat untuk melawan nafsu & keinginan – Ini adalah proses untuk ‘RESET’ Hipothalamus.

Untuk TESTIMONI yang telah berjaya, boleh lihat di link :



BERAPA HARGA PAKEJ HCG NI?

Kami mempunyai PROMOSI DISKAUN ISTIMEWA bulan ini dan juga FREE GIFT sekiranya anda berminat untuk menjalani program ini.

Jika ingin maklumat lanjut tentang PROMOSI dan FREE GIFT, Hubungi kami di WhatApps 017 508 4430 atau email : drmalinda@gmail.com

Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.

BAGAIMANA NAK BERMULA?

Mudah Sahaja! Hubungi kami di WhatApps 017 508 4430 atau email di drmalinda@gmail.com PENDAFTARAN HARI INI!
  
Kami berbesar hati untuk membantu anda!

Tahniah & Selamat Ucapkan Selamat Tinggal kepada kehidupan lama yang tidak sihat!

ALL THE BEST  !


Berminat Untuk Menyertai?

Whatsapps : 
017-5084430

Emails : 
drmalinda@gmail.com

Blog : 

Facebook :

10 comments:

  1. mmg tgh amalkan panduan ni..tp kdg2 ada cheat gak hihi

    ReplyDelete
  2. Wah ..satu program yang menarik untuk kurus secara sihat

    ReplyDelete
  3. Program yang bagus untuk mereka yang nak diet :)

    ReplyDelete
  4. senangnya tang injection tu. takyah susah susah carik urat. kalau cari lemak senanglah

    ReplyDelete
  5. Program yang menarik dan patut dicuba ni..

    ReplyDelete
  6. Gemuk salah. Kursus salah.. Bawak anak pi kklinik kesihatan.. Misi marah sebab beeat anak naik sikit aje... Huhuhu.. Biarlah anak tak montel.. Jangan bes

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah