Wednesday, November 23, 2016

Ayam Berlada dan Tumis Air Sayur Bayam Bekal Hari Ini

Semalam Migraine, giler punya sakit kepala sampai aku terpaksa MC....dapat rehat dan tido dan makan pain killer...rasa killer sangat..petang baru bangun...pas tu keluarkan apa yang ada dalam fridge...decide nak masak apa...maka terjadilah 2 jenis lauk untuk bekalan hari ni...


Ayam Berlada


Tumis Air Bayam aku campur cendawan( sebenarnya x tumis pun..rebus je)

Sayur bayam tu aku rebus je, campur bayam skit..cendawan skit...menyahut cabaran menteri kan..kurangkan penggunaan minyak...yang ni memang aku rebus je...tapi apesal letak nama Tumis?Entah la..biasa amak aku sebut macam tu...aku ikut jer la...

So hari ni boleh la makan dengan kawan- kawan...macam mana berat tak naik...dah kenapa aku jarang diet nasi ni...ntah bila nak mula makan roti semula..berat dah bertambah naik ni...dah terasa sangat dah ni....aku memang dah rasa berat badan naik..tapi kawan2 aku cakap celah mana yang naik...haih..aku pun confuse...acaner ni....

24 comments:

  1. Sedapnya...Kak Sue memang suka tumis air gitu..

    ReplyDelete
  2. Iskk.. Lapar balik tgk makanan sedap ni

    ReplyDelete
  3. sedap menu tu kak sy suka klu ayam berlada kering2 mcm tu

    ReplyDelete
  4. Selamat menjamu selera. Alhamdulillah atas kurniaan rezeki

    ReplyDelete
  5. mmg sedap ni nok...bayam tu salah satu sayur kegemaran aku...

    aku pun naik dah berat badan ni...lama pulak tu dah tak pi gym...hadoiii...

    ReplyDelete
  6. rajin akak... klu dana.... balik2 bekal roti ngn tlr jelah

    ReplyDelete
  7. uih sedap tu. bayam rebus memang perfecto. suka hirup kuah bebanyak

    ReplyDelete
  8. kita jenis suka kuah banjir. panas panas, dengan nasik panas. adoiyai. takyah lauk lain pun takpe

    ReplyDelete
  9. tapi kaalu demam ni memang suka yang berkuah ye tak

    ReplyDelete
  10. Sedap tengok malam2 ni. Kenapalah tengok entri ni memalam cenggini?? Erghhh I can't brain thissss...

    ReplyDelete
  11. Rajinnya kak SA masak bwk bekal p keja

    ReplyDelete
  12. sdp tu cendawan busut. kalau org jawa masak tanpa tumis ni 'bening' sis. sdp dan sihat masak cenggitu.

    ReplyDelete
  13. Dap nye SA.
    Masak bening nyum nyum nyum...

    ReplyDelete
  14. adui menangis tengok awak masak ni.. hehe

    ReplyDelete
  15. sedap ... ratah je bayam tu pun sedap

    ReplyDelete
  16. masakan SA tak pernah mengecewakan.. sedapppp

    ReplyDelete
  17. Konon konon menu sihat le ni.. Hehehe.. Yang simple tu le yang sedap

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah