Tuesday, November 15, 2016

Sambal Telur Burung Puyuh Menu Lunch Ahad

Hi korang...
Betabah lah ye...tadi buat tutorial bergambar untuk remaja atau anak- anak yang sedang belajar memasak..kali ni aku nak share masakan dari air tangan mak aku...best giler Ahad lepas balik Seremban so dapat makan masakan mak...alhamdulillah sesekali mak dah boleh masak...itupun bahan Abah tolong sediakan....sweet je mak abah masak sesama....jom tengok gambar...


Sambal Telur Burung Puyuh


Ikan patin dan  Ikan Keli Masak Lemak Cili Api campur asam limau kasturi


Ikan masin gelama jeruk dan ikan haruan kering goreng

Alhamdulillah...
Langkah kanan masa aku balik...memang diorang tgh nak makan masa aku sampai...kebetulan plak Pak Su datang bawak baby Mika...seronok amkan ramai- ramai dan bertambah...

Bila Ahad je...katakan tidak pada Diet.....nehi...nehi...nehi...

19 comments:

  1. sedapnya... yum yum... nak minta juga la...

    ReplyDelete
  2. mmg kene regu lauk along...

    lieya suke gile telur puyuh....selalu jadi mangse kopek si damia ngan mirza laa hahahaahaha

    ReplyDelete
  3. wah..sedap tu...biasanya kalau PC sambal telur puyuh tu kadang ratah macam tu je..telurnya dah habis..eh nasi ada lagi..kikikiki..

    ReplyDelete
  4. Adehhh semua sedap2.. Nape kak sue masak sedap sgt ni.. Haiss.. Lapar lak perut..

    ReplyDelete
  5. ohh setiap ahad cheat day ek? hehehe.

    suka makan telur burung. tapi selalu beli kat food court je

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum suria...sedapnya tengok sambal telur puyuh tu...;)

    ReplyDelete
  7. xnah beli tuk masak telur puyuh tu..sllu mkn kat luar je..nti ntk try masak kt rumah plak

    ReplyDelete
  8. sambal telur puyuh tuu favorite Nina :)

    ReplyDelete
  9. 3menu tu cikna terpikat ngan ikan mason gelama je, mkn ngan nasi panas + kicap fuhh sedapnye...;-)

    ReplyDelete
  10. Sweetnye parent, klu cikna masak 'si dia' pun sibuk je ke dapur bknnye tolong masak tp sibuk nk basuh pinggan, sakit hati kita...;-)

    ReplyDelete
  11. Sejak kebelakangan ni jarang dah makan telur puyuh. Sedapnya kalau dapat makan dengan nasi lemak..

    ReplyDelete
  12. Ikan haruan kering.. Perghhhhh. Susah nak jumpa ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah