Friday, November 25, 2016

DILEMA WANITA BERKERJAYA

Walau sesibuk manapun tugas dipejabat, sekurang- kurangnya luangkan sedikit masa beberapa minit untuk menggunakan kecanggihan tek nologi dengan menghubungi anak korang yang berada di rumah asuhan. Dengan cara itu secara tidak langsung dapat meningkatkan tahap kasih sayang terhadap anak dan mereka dapat merakan yang mereka diberi perhatian.Walau setinggi manapun jawatan yang disandang, kebijaksanaan dalam menguruskan rumah tangga lazimnya menjadi kayu pengukur.Oleh itu keseimbangan antara rumah tangga dan kerjaya harus diurus dan dititik beratkan sebaik mungkin supaya salah satu darinya tidak terjejas.



Untuk menjadi IBU SUPER di rumah dan di pejabat bukanlah sesuatu yang mudah. Bagi mengelak dari kehilangan kedua- dua kerjaya dan keluarga beberapa tips dibawah boleh dijadikan panduan.

TEKNIK PENGURUSAN MASA YANG EFEKTIF BAGI IBU BEKERJAYA


  • Utamakan Diri
  • Tetapkan jadual kerja atau aktiviti
  • Fokus pada kerja ( kerja pejabat tinggal di pejabat dan lupakan  rumah sementara waktu)
  • Tumpukan pada keluarga
  • Dapatkan bantuan sekiranya perlu
  • Cuti adalah cuti

LIMA STRATEGI YANG PERLU DIAMALKAN IBU BERKERJAYA


  • Permudahkan diri anda
  • Tingkatkan kejayaan diri
  • Kurangkan rasa bersalah dalam diri
  • Pelbagaikan cara penyelesaian
  • Selalu berbincang dan jangan malu untuk meminta bantuan atau khidmat nasihat

TIP MENJADI “IBU SUPER” DI TEMPAT KERJA


  • Pendidikan / ilmu pengetahuan
  • Kemahiran Komunikasi
  • Bina Keyakinan / tonjolkan diri
  • Disiplin
  • Gunakan kelebihan dan keunikkan
  • Fokus 

TIP MENJADI “IBU SUPER” DI RUMAH


  • Banyakkan maklumat
  • Sediakan ruang kerja yang sesuai
  • Aturkan jadual kerja lebih sistematik
  • Disiplin
  • Bijak tunda masa
  • Ketenangan


Sesungguhnya tanggungjawab bukanlah satu bebanan tetapi adalah fitrah kehidupan. Namun sebagai ibu berkerjaya timbul pelbagai rasa atau dikenali sebagai dilemma dalam diri mereka. Dilema terjadi berikutan timbul pelbagai masalah sehingga ada kalanya seperti memaksa supaya berhenti kerja bagi memberi sepenuh perhatian pada keluarga.

Itulah dilema yang aku hadapi…tapi sayangnya..aku lah ibu..akulah ayah makanya aku harus berkerja demi kelangsungan hidup….semoga tips diatas dapat membantu sedikit sebanyak kita yang bergelar ibu...


17 comments:

  1. Terutama masa anak kecik-kecik SA semua memang amat diambil kita
    Macam kakak anak dah remaja kurang sikit.

    ReplyDelete
  2. bagus tips ni untuk panduan ibu bekerjaya

    ReplyDelete
  3. dimana pun kita berada baik di pejabat mahupun di rumah, kena fokus terhadap peranan kita pd masa tu. Thanks for sharing this kak suria 😀

    ReplyDelete
  4. Dulu kalut jugak skrg ni sapsapsoiii je semua..hehe..

    ReplyDelete

  5. Setuju, perancangan masa penting. Kerjasama suami pun penting sangat. 😄 Sama sama kerja. Jadi tugas pun kena seimbang

    ReplyDelete
  6. risau nanti kalau dah jadi ibu berkerjaya. kesian anak2 takut terabai

    ReplyDelete
  7. wuuuuu setuju sangat ni kak :D
    jenjalan sambil follow #1443

    ReplyDelete
  8. betul bukan senang nak menguruskan kerjaya dan rumahtangga, tapi tak mustahil..

    jemput singgah my blogshop, ada sale instant shawl yang cantik2..

    http://mymodestycloset.blogspot.my/

    ReplyDelete
  9. Kadang2 kat ofc pun sibuk memanjang, x sempat nak ty khabar anak... pukul 6 ptg hingga 8 pagi je la masa yg ada utk mereka... just make sure masa tersebut dimanfaatkan dgn aktiviti berkualiti.

    ReplyDelete
  10. Boleh amalkan tips ni nanti bila dah jadi wanita berkerjaya. Hehe :) Masa single ni pun kadang kadang tak terurus lagi masa, apatah lagi nanti bila dah ada keluarga nanti.

    ReplyDelete
  11. Good sharing and good sharing sis. Kena praktikkan ni ^^

    ReplyDelete
  12. Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah