Monday, November 21, 2016

Akhirnya Dapat Stok Minyak Masak

Hi korang....
Macam mana weekend? Ok?weekend aku macam biasa..aktiviti sebagai anak dan mama tetap aku teruskan seperti biasa..hujan sepanjang hari mematahkan semangat nak pi berjalan..minggu ni Sabtu nak buat kenduri doa selamat mak..so sempat pi menjemput sedara mara hari Sabtu..lepas tu Ahad tak kemana..dengan hujan lebat sepanjang hari, guruh berdentum kilat menyambar..menakutkan..

Hari ni nak citer pasal minyak masak...rata2 kat mana-mana pasaraya memang limit kan 2 peket je bleh beli kan..tp kat Pasaraya Zemart area umah aku ni memang xde limit pun..selamat borong 30 peket dan tambah lagi 15 peket belikan utk Mak Lang kat kampung...beli banyak2 nak buat apa..minggu ni ada kenduri dia selamat utk mak aku..mak kan dah sihat lepas operation jantung..tu sebab beli banyak2...

Banyak kan


Cuma bukan hari2 la diorang keluarkan stok minyak ni..kalau ada abah aku siap bg tau anak2 dia..sapa nak minyak abah belikan dulu..nanti kitorang balik bayar je duit kat abah


Minyak biasa 5kg


Jenama saji 5kg  - RM20.80


Ini yg kami borong...

Beli minyak mengalahkan nak meniaga..tp bagus jugak buat stok..botol ada je kat umah..nanti yg botol dh habis..kita kasik refill je..senang citer kan..

Tempat / Area rumah korang macam mana?
Minyak masih takde ke?

17 comments:

  1. kita selalu pakai saji...lepas ni nak beli yang paket je lah...jimat..

    ReplyDelete
  2. kat machang, kelantan still out of stock..huhu

    ReplyDelete
  3. kat speed99 pun mintak takde, smpi ke giant cr minyak semata2

    ReplyDelete
  4. akak bsa beli yg 5 kg tahan la 3 bulan..hihi

    ReplyDelete
  5. Xpe banyak pon..kena sediakan payung sebelum hujan. At least lepas dah ada stock xyah nak fikir mana nak cari minyak.hehe

    ReplyDelete
  6. Kakak tak pernah beli yg dlm plastik tu SA
    Bagus juga nampaknya boleh refill masuk dlm botol ye..

    ReplyDelete
  7. hari tu time kt kuantan pun sama.. diorang sorok je minyak ni sebab tkut orang beli bnyak2 . huhuhu... sebungkus pun jadi la...

    ReplyDelete
  8. bagus la tu, beli banyak2. kan

    ReplyDelete
  9. so far minyak masak dekat rumah masih ada lagi :D

    ReplyDelete
  10. kat tesco dah ade ..... beli juga yg paket . tak mampu nk beli hat botol dah

    ReplyDelete
  11. Kat sini takle la banyak2 sepeket dua jer..tapi kita tak beli kita beli yang botol tu jer..

    ReplyDelete
  12. bestnya kedai takde limit.... kiteorang kedai-kedai biasa dah xde, saje dia tak restock utk bagi yg botol habis dulu...

    ReplyDelete
  13. hari tu memang bengang sebab takde. grrr

    lepas tu try carik lagi kat tesco (lepas harga dah naik) ada 1 brand je. hadoi. angkat je lah. hopefully this time nak groceries shopping takde problem dah

    ReplyDelete
  14. banyaknya beli minyak..macam nak kenduri..hhehe..tapi yela kan..mak kite pun salu spare minyak lebih.

    ReplyDelete
  15. Ibu saya pun suka buat stok macam tu.. Beli banyak banyak then buat stok. HUU

    ReplyDelete
  16. Minyak masak dah tak de subsidi. Mahalnya...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah