Tuesday, November 15, 2016

Musim Dingin Dan Berkabus November Rain

Selalunya kalau kat kampung akan senang nampak berkabus berbanding di bandar...tapi sekarang ni musim hujan..pagi- pagi sesetengah tempat memang berkabus...sejuk jangan cakap la...kat bawah ni gambar aku kongsi area rumah sewa aku yang berkabus...terasa macam pelik plak sebab ini bandar kan...terkejut sebab masa ni pukul 7.50am...selalunya memang takde kabus ni semua...maybe sebab musim hujan dan suasana agak sejuk kan....


Pandangan sebelah kanan


pandangan sebelah kiri

Kalau hari- hari berkabus ok gak....sejuk je suasana kan...cuma agak susah nak dapat cahaya matahari sekarang ni...kain baju basuh pun susah nak kering...2-3 hari biarkan di ampaian baru la merasa kering betul...

Sepanjang November ni hujan ke erk?

Bukan apa...bila panas..panas betul plak...dan bila musim hujan..sejuk sampai ke tulang...perasan tak?

13 comments:

  1. Memang musim hujan sekarang. Pagi pagi rasa nak mentido je. Hahaha!

    ReplyDelete
  2. awal2 november ritu hujan manjang
    skrg kerap panas..kann suka kabus2 cam tu cam kat cameron je hehe

    ReplyDelete
  3. Perancangan yg Maha Esa semestinya baik, ibarat kata..sejuk2 siang malam akan lagi menggalakkan pertambahan bilangan penduduk setempat apabila musim mengawan tiba. Ini lah musimnya ! :)

    ReplyDelete
  4. Sejukkan.. lps tuu kt office aircon kuat.. x boleh slow kn .. huhuhu

    ReplyDelete
  5. klu sini pagi je mesti hujan..terus ingat macam nk banjir dah..huhu

    ReplyDelete
  6. sejuk-sejuk gini sedap tarik selimut sambung tido.... Haipp!!
    hahaa

    ReplyDelete
  7. Tempat Sha pun sama.. Berkabus je setiap pagi.. Sebab setiap petang hujan..

    ReplyDelete
  8. Betul sejuk sedap..tp tu la kain pulak x kering heheheh

    ReplyDelete
  9. kalau tak kerja best layan...kalau kerja pehhh seksa rasa melawan nafsu nak bergolek atas katil :P

    ReplyDelete
  10. Suasana macam ni memang best... lagi lagi cuti ^^

    ReplyDelete
  11. Kabus ok le.. Sejuk.. Jangan pulak bukak pintu tengok macam kabus rupanya jerebu.. Memang haru

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah