Tuesday, December 30, 2014

Dania Di Kidzania Part 5

Okeh...kita sambung lagi...panjang kisah Dania ni...banyak tempat dia explore kan.....so berjalan lah kami 2 beranak mencari tempat yg sesuai nak ecxplore...

So kami terjah KPJ


Beratur panjang...tgok jam masa ni dah kul 1.30pm..x leh jadi so


Kita pull out the participation


Kami pi mencanting batik....


Itu hasil yg dia buat


Ini yg aku buat...tp x siap lg...kat sini kami x dikenakan byran..Ini untuk suka2
Lepas tu hasil batik tu kitorang dpt bwk balik...best2


Lepas tu dania nak belajar buat choc plak...kat sini kena bayar 10 kidzos


Tangan anak beranak


Yeay dh boleh masuk


Ambil tempat dan terus pakai apron


Tunggu arahan seterusnya...


Pose dulu



Sesi buat choc pun bermula


Arahan demi arahan diberikan...aku nampak kat sini budak2 agak ceria...mungkin tenaga pengajar sangat pandai ambil perhatian...


Proses membuat choc


Dania's turn


Dah settle...semua dapat bawak balik 1 bar choc...


Thank u...

Dulu masa tadika dpt pi kilang choc kat Serdang tu...ni berpeluang plak belajar mcm mn nak buat choc...seronok betul dia....dulu tgok dari luar je kan..sekarang dia sendiri ada kat dlm mini kilang tu....so...lepas ni apa plak....

Kita tunggu part 6


13 comments:

  1. Eeeee bestnya ! Kenapa kita yang bukan budak budak ni rasa macam nak sangat pegi ni. T_T

    ReplyDelete
  2. Bestlah dpt bawak anak mencuba sendiri buat coklat :)

    ReplyDelete
  3. Salam, yeah dh sambung..sy pun sme2 rse happy bila bace kisah dania pegi kidzania ni..yelah, nk masuk sendiri xdpt..haha..wah kali ni aktiviti lebih best!! boleh buat coklat pulak ye!! best betul :D mcm2 budak2 ni bleh belajar..bagus !!

    ReplyDelete
  4. Sekarang sesi pembelajaran dah makin advance. Kalau dulu ada macam ni dah seronok rasanya.

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  5. Wahh..Happylah Dania dapat pergi Kidzania :)

    ReplyDelete
  6. pernah ikut rombongan anak sekali...banyak aktiviti ramai-ramaikan..tp memang seronok tgk anak-anak dapat belajar....dulu pergi macam tak ada lagi aktiviti buat coklat ni.

    ReplyDelete
  7. Bestnye sbb dpt buat sendiri coklat tu. Kami anak beranak pernah tgk buat coklat di kilang kota damansara.

    ReplyDelete
  8. best la kakak dania dapat belajar buat coklat tu

    ReplyDelete
  9. Akak...daily milk..isk...isk tak ajak sekalu cik akak join.tidak adil bagiku.haha

    ReplyDelete
  10. wah bestnya dapat buat choc sendiri..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah