Tuesday, December 16, 2014

Ini Yang Mampu Di Telan....


Ye...ini je yang mampu aku makan pagi ni....bukan xde duit...bukan xde kemahuan cuma xde selera...tekak masih pahit...bila kat umah Seremban aku memang xde masalah...bila kat tempat kerja aku selsema, batuk dan demam semula...aduhai letih nak hadap tekak yang pahit..aku rasa la maybe sebab ekon kat opis ni yang terlalu sejuk kot...maka semua orang x sihat dah...lepas sorang2 tumbang....ada yang masuk ward dah...aku kebal sikit je...erm...itupun MC sehari....

Korang jaga kesihatan....musim hujan ni musin pelbagai penyakit....kadang2 ada yang kita x jangka...
tp tu la...nak buat macam mana kan....walau kita berjaga2 dengan kesihatan kita...pemakanan kita,..tetap jadi macam tu jugak....itu maknanya dah bahagian kita....allah nak duga la tu...
Syukur je atas apa yang Allah turunkan....maybe kita dah terlalu kuat bekerja dan dah tiba masa untuk kita berehat....badan pun nak pakai lama kan...

18 comments:

  1. sama la kite pun duk xsihat nie kak..bersin non stop kat opis..lemau sesgt rase..hilang terus deria rase..;(

    ReplyDelete
  2. get well soon sis..
    btw Seremban katne??hihi

    ReplyDelete
  3. La sian akak...semoga cepat sembuh kak

    ReplyDelete
  4. Sy pun msih bersisa selesema ni... tiga berank kena selesema.. musim agknya... moga cpt smbuh SA...

    ReplyDelete
  5. speedy recovery
    saya pun tak brapa sihat ni

    ReplyDelete
  6. Kalau aircond yg centralised kena pakai baju tebal sikit SA
    Kalau kat bilik sendiri boleh reduce sikit sejuk aircond tu..

    ReplyDelete
  7. Cuaca tak menentu SA. Lagi kalau kerja dlm aircond. Kena byk minum air kosong utk elak dihidrasi. Take care yer :)

    ReplyDelete
  8. semoga cepat sembuh SA... hilang nikmat makan bila tak sihat..

    ReplyDelete
  9. alahai kak . kesian nya. get well soon ye

    ReplyDelete
  10. yang penting kena makan alas perut kak..take care ye kak..get well soon

    ReplyDelete
  11. Bila dah URTI teruk tu memang semuanya tak berasa..pahit je. Tekak pun sakit.

    ReplyDelete
  12. Salam, kesian...saya ni pun virus selsema dan sakit tekak tu mcm dh ushar2 je ni, cuma belum lagi agaknye, harap sihat2 saje..wuwu

    ReplyDelete
  13. SA, get well soon tau..julia plak baru2 ni kram kt betis kaki...until now nak jalan pun still rasa rengat2 lg...tp lebam takde...mungkin faktor salah pakai selipar...kena beli jenis Scholl

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah