Thursday, December 11, 2014

Dania Di Pusat Sains Negara Part 2

Actually x semua tempat kat dalam ni boleh meransang minda anak2 la..rasanya kalau anak2 bawak 5 tahun tu x bawak masuk pun takpe kot kan...bukan apa dorang x faham dan lebih main peralatan ikut sesuka hati...mungkin sangkaan aku salah....mungkin benda tu dah lama dan memang rosak serta x di selenggara...lagi satu perlu ada seorang atau lebih jurupandu untuk sesuatu kawasan...maybe boleh bagi penerangan pada anak2 yang mungkin kurang faham dengan situasi yang ada berbeza yang boleh faham melalui pembacaan sahaja,,,

 laluan ke alam Sains...
 kita putar abang halim...wang besar...wang besar...eh....
 posing dulu kat alatan yang kurang sifatnya...
 Dania sedang explore ttg sains angkasa..kalau x salah la...
 dah macam besar sgt awak ni kakak

 bagaimanakah benda hidup berubah...
 ok kakak..kita focus pasangkan semula organ2 dalam badan manusia...
 paru2..focus ye kakak...tahun depan belajar ni...
Dania berjaya pasang berpandukan rajah....


Seronok kalau betul2 focus kan..yang x seronok bising skit...pas tu banyak yang x lengkap..kalau lengkap pun ada beberapa benda yang missing...xpe la nak buat macam mana kan...serius la...memang Pusat Sains Negara perlu buat major renovation...bagi lebih canggih dan lebih dikenali kan...kalau x nanti macam tu je la...actually lagi bagus Petrosains sekarang dari Pusat Sains Negara ni...kalau x buat pembaharuan kita as a parent pun x tau mana nak bawa anak kita berjalan time cuti sekolah kan...

Bersambung lagi nampaknya ke Part 3


25 comments:

  1. Eh... apalah mama ni kan Dania kan
    Memanglah Dania dah besar pun - dara sunti hihi..
    Tengoklah dah semakin cantik dan pandai bergaya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi akak...bukan main puji lagi..ni Dania baca sure senyum2...

      Delete
  2. kalau tak salah, budak2 yang 4 tahun ke bawah, ada satu kawasan permainan untuk mereka kat tengah-tengah Pusat Sains Negara....macam-macam ada kat situ...

    ReplyDelete
  3. teringat masa zaman sekolah dulu ke pusat sains negara... skrg mesti ada mcm2 lg kat dlm tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la DN...ada yang masih kekal..yg baru pun akuarium tu je..dulu masa kecik2 pergi mana ada benda tu semua..

      Delete
  4. bising sebab budak2 ramai sangt dalam tu ye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...bising sangat2..sebab banyak yang budak2 kecik kan...

      Delete
  5. Kalak dania boleh jd doktor kalo dah pandai pasang patung tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dah tukar plak cita2 nak jadi cikgu sains..erm....mana2 la kan...

      Delete
  6. Zaman sekolah dulu dah pernah pergi.
    Tahu la ada perubahan ke tidak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rata2 memang xde perubahan yang ketara la dear...sama je..

      Delete
  7. bosan laaa pusat sains. sama saja contentnya.. kalau bawak budak kecik rasanya memang terpinga pingalah diorang tu. sementara yang besar n faham pun rasa bosan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu pihak Pusat Sains Negara kena buat research dan pembaharuan dalam menangani masalah mcm ni...

      Delete
  8. bagus bawak pergi sini..boleh menambah ilmu sains :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Fiza...Dania memang minat sains dan teknologi

      Delete
  9. tak pernah jejak kaki ke sini lagi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah