Thursday, December 25, 2014

Suriaamanda Mengamuk!!!!

Ah sudah..dah kenapa Suriaamanda ni mengamuk?
Maunya aku x mengamuk...pergi kedai gunting Cut express ke hape kat Aeon Seremban 2 tuh...yang sekali gunting rambut RM 15...aku ingat professional la sgt...gunting rambut Dania korang tau mcm mn? Mcm hampeh jadinya..jahanam rambut anak aku....aku bukan kisah pun mahal ke apa ke...tp servis ngan bahasa tu mcm harem.....ish....menyirap tul la....

Mula2 masuk amoi muka mcm pecah pintu muncung sedepa tanya..

Sapa gunting?? Senyum xde tau...mmg nk kena dia ni...aku relax lg...

Okey I nak u gunting paras bahu kasi nipis saje...so dia pun amik apron selimut anak aku..aku duk perati....pas tu aku snap la sekeping gambar as usual..bukan x biasa kan..sebelum ni pernah gak aku amik gambar kat situ...ko nk tau apa amoi tu ckp...
"Apa u!!! Apa amik gambar...x tau ka x bule amik gambar"...aku mmg menyirap giler la...aku x kisah if tegur elok2 kan...aku sound dia balik aku ckp " eh...u bole ckp elok2 x...dari td I mula2 masuk u x layan I elok..skrg u bikin I panas tau..u kalau x nak duit I..I x kisah tp u jgn ckp Ini mcm..." pas tu dia bg aku panas lg...mendapat la ko...
Dia ckp "buta ka u...xda nampak itu logo?" "Eh amoi..u x sekolah eh..u x tau guna bhs elok2 eh....where Is ur boss? I want to see ur boss now!!!terus bos dia mintak maaf ngan aku..memang aku buat bising..aku x peduli org ramai ke x.....aku ckp lain kali nk sound org guna bahasa elok sikit..mcm ni ke layan customer...aku ckp kat boss dia...ini mcm punya staff u simpan ha...u boleh rugi tau..rugi xde pelanggan satu hal..tp u lg rugi byr dia punya gaji...I dont mind if you talk nicely..sorry miss u cannot take a photo here...aku pun boleh ckp oh im sorry...ini x...ko ingat aku geng bukit mcm ko ke....haaa..jahat dh mulut aku.....ingat aku melayu..aku bangsat sgt la....


Gaya mcm pro sgt!!! Korang tgok..


Banyaknya rambut kakak

Ini la signage tanda x leh amik gambar tu...Besar tu Ingat aku nampak???
Korang nampak???agak2 korkorang bleh nampak x?


Amik ko aku kalau dh angin...mmg..semua aku libatkan...aku tak kisah if tempat tu x leh amik gambar..yess aku x pnh amik tau..mn2 kedai ok je bila aku amik gambar anak..bagus sgt ke kedai ko sampai aku x leh amik gambar anak aku....bkn aku amik gambar semua satu kedai pun...aku silentkan hp aku...aku snap je.. mampus la ko kat situ...maaf bahasa aku agak kurang sopan..x pernah aku guna bahasa mcm ni....

Ni muka amoi yg mula2 gunting rambut dania..muncung mcm harem...phuii!!!

Ingat professional sgt....phuiiii....jahanam ko kerjakan rambut anak aku ..ooo..ko balas balik eh kat aku...sib baik aku ni ada hati perut...if xde hati perut dh melingkup ko xde kerja....aku ckp kat tokei kedai tu td...u kalau still simpan ini amoi ar...ramai orang akan mengamuk mcm i tau....i bukan kisah pasal harga .tp i kisah tentang servis...aku x tau la apa boss dia bahasakan dia....biar lantak....yg aku tau....Dania x happy with her new hair..i need to repair again...but tunggu panjang skit ..i know her..kat mulut ckp ok je..kat hati dan riak muka mmg dia x happy....damn u amoi!!! Rupanya mmg kat situ dh ramai yg mengamuk..ada staff kedai sebelah tu ckp kat aku....phuii...x aku jejak dh kedai ko....

Maaf ..ini entry meroyan.....


15 comments:

  1. dia tak reti laaaa tu nak nipiskan macam mana dia tak abes blaja lagi.. so dia main jalan shortcut. gunting aje semua.. amboi amboi.. lepas akak angin tu dia continue ke gunting..? kalo saya blah terus dari situ..

    ReplyDelete
  2. Patutnya dari awal blah je.. at least rambut Dania selamat.. huhuhu..
    Tapi orang macam tu jangan dibagi ruang, nanti lagi naik lemak..
    Moga takde orang lain yang menjadi mangsa..

    ReplyDelete
  3. Mng xelok ponnn! Sy penah g kedai tu..haremmm..xcntik lgsg. Mmg xkn pegi dahh
    Jemput Join Segmen Zaman Persekolahan Yer

    ReplyDelete
  4. SA.Acik penah kena kedai ni...eh.ke kedai lain...yang nak bayar tu kena masukkan dalam mesin..sama la kesnya..potong zap zap zap...senyum tidak, berbual pun tidak...customer lain semua cina..kita sorang melayu..sakit je hati...suruh potong pendek la, suruh cuci la...

    ReplyDelete
  5. eeee... sakit hati gitu...xpndai jgn la potong rambut orang.... g sapu2 rambut ke??

    ReplyDelete
  6. Geng bukit tu i like ! Hahahaha. Kuaja. Jangan sampai aku kerat muncung kau pulaaaa amoi. Eh tumpang marah.

    ReplyDelete
  7. rasa nak pegi gunting rambut kid je skarang.. hehhehehee

    ReplyDelete
  8. UIKS....sabar kak. dah dapat complaint ke belum. cuba tengok kalau ada fb page. Tampal link ni dekat fanpage dia macam saya kena dekat secret Recipe.

    ReplyDelete
  9. Padan muka dia. Baru dia tahu. Kakak rasa ramai yg kena dok diam tak melawan
    Kali ini baru dia terpempan. Eh.. kakak geram sama pulak SA.
    Tapi kesianlah rambut Dania jadi mangsa

    ReplyDelete
  10. Macam mana nak laku kalau servis tak elok layan pelanggan. ;)

    ReplyDelete
  11. sabar ye kak..harap bos dia ambik tindakan lah..

    ReplyDelete
  12. Ha sy ni hair stylist.spttnye die xleh brsikp cmgini pd customer wlupn de masalah.alhmdulillah sy msih leh time pe pn kenah customer sy

    ReplyDelete
  13. aiyaaaa...memang rugilah boss simpan staff macam ni..

    ReplyDelete
  14. Isk...isk...tak.heranlah kalau akak.marah cam tu kak..sabar je kak...baik juga akak sound dia balik..

    ReplyDelete
  15. sabar kak..klu sy pon mengamuk..hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah