Friday, December 5, 2014

Selipar Merah Putus Sudah Berganti....

Aku rasa aku x citer lagi kejadian yang menimpa aku 2 minggu lepas...mmg sgt2 sadis...sampai teresak esak aku menangis dalam bas...selipar Vincci kaler merah dah nak putus...dah nazak sangat2...tak sempat beli selipar baru...petang lepas opis hour aku kuar lambat..decided untuk naik bas instead of naik train..x tau knp lately rasa nak naik bas je...maybe sebab cepat sikit berbanding train..mcm biasa nk balik naik bas kena pi Pasar Seni..naik bas Suasana Edaran...bas ni plak mmg park kat area Pej Post tu...so turun jejantas tiba2 aku rasa mcm..aduhhh..terhentak lutut, ada ranting dan cable besar atas tanah tu..kaki aku terpeleot x leh bangun...tiba2 datang 2 orang lelaki india..dia tanya aku ok ke...x leh bgn kot...ok apanya...dia tolong pimpin aku bangun...oh...budak jual tiket rupanya....aku notice lutut aku berdarah...suar koyak kat situ...oh damn..suar aku suka plak tu....then aku naik bas...teresak2 aku nangis...sakit giler berdenyut2 dan dah mula bengkak...selipar Merah aku putus...korang bayang mcm mn aku kepit bhgian hujung selipar dgn jari kaki untuk jalan...sampai balik ke Seremban...slowly aku jalan...dgn seluar koyak di lutut...sedih giler...dah la esoknya nak bawak Dania balik KL kan....

Itu cerita 2 minggu lepas...kini selipar merah yg putus dah berganti...Sandal Sembonia jadi pilihan...biar mahal skit asal tahan lama...ini la first time aku jatuh sebab selipar depan orang ramai..satu bas pandang aku....aku dh x kisah lantak org nk pandang kan...
Sandal baru ni best...comfort..RM149.00...


Kaler Dark Brown pilihan kali ini 


Cantik x....

Kali ni harap2 boleh pakai lama...seminggu lutut aku sakit jln terdengkot2 sampai demam..
Ada job blog pun aku x dpt attend...tp sekarang dh ok dah...ye la...kalau x putus selipar tu xde la aku nk beli sandal baru kan...sabar je la...aku mmg dh notice awal..tp sbb bz xde masa nk pi beli baru makanya..dapat la hadiah lutut koyak kan...dh sakit baru nk tukar...itu la aku nyer perangai...padan muka aku....

So Sandal Sembonia...please be nice to me....

17 comments:

  1. Cantik. Pemilihan kasut mmg penting. Sue suka jenama scholl..

    ReplyDelete
  2. Kalau dah kesakitan mana nak malu lagi SA.
    Baik juga budak India tu tolong.

    Cantik dan nampak selesa yg baru ni.

    ReplyDelete
  3. Cantik sandal tu, mesti selesa dipakai untuk berjalan jauh... :)

    ReplyDelete
  4. cantik sandal ek, minat jugak nak beli la

    ReplyDelete
  5. Salam, whoa lutut berdarah sangat perit, sy pernah rasa..hadoi~ nak solat tak leh bengkok, kena solat duduk T_T..btw, agak kesian jugak citer ko ni kak, klw aku, kat situ jugak aku pakse india tu pergi belikan selipar Rm10 kat memane yg ade, hahaha :p

    Owh nice, kasut baru tu nmpk lebih mantap dan kukuh, rase boleh tahan lama tu :D hehe

    ReplyDelete
  6. nampak macam selesa la sandal nie :)

    ReplyDelete
  7. Cantik...cantik.. Lutut yg luka tu dan baik?

    ReplyDelete
  8. pernah gak jatuh..kat lutut..smpi skrg rasa mcm lutut tak betul..hehe bydeway selipar baru tu cantik.

    ReplyDelete
  9. Cantik. Simple je. Klo bole pkai g kj da pkai dahh.huhu
    Jom Join Segmen Zaman Persekolahan

    ReplyDelete
  10. cantik dan nampak sangat selesa!!

    ReplyDelete
  11. kesian akak..sandal baru tu cantik..

    ReplyDelete
  12. Tak kisah mahal pun asalkan selesa dan tahan lama kann ...
    Lutut SA dah ok ke

    ReplyDelete
  13. Amboi mahalnya selipar akak..hihi..cik akak biasa beli yang murah je. Tak sampai seminggu dah putus..nanti nak gak beli mahal2 eh...tengok berapa lah boleh tahan..hihi

    ReplyDelete
  14. hati hati ye kak..dah okay ke luka tu?

    harap kasut baru ni tahan lama pakai kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah