Tuesday, December 2, 2014

Review Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk..

Hi korang..

Beberapa minggu yang lalu aku dah kongsikan ngan korang yang aku antara 34 orang blogger terpilih menang GA dari blog Mialiana dan tugasan seterusnya adalah untuk menggunakan product tu dan buat review. So dah tiba masanya untuk aku review BugsLock yang aku dapat baru2 ni...aku tak pakai product ni tapi aku pakai kan pada anak dara  ni masa keluar malam pi jalan2 dan makan malam serta esoknya pi pasar malam...korang tau la kan nyamuk memang suka kawasan2 gelap...nak pulak tempat kami pergi tu bukannya Restoran Mewah atau Shopping Mall...

So...jom tgok apa yang bestnya product ni...aku buka satu je warna orange...bau serai wangi dia buat aku terpukau..ye..nyamuk x kan hinggap kat bauan serai wangi...so aku teruja pakaikan pada Dania masa kami nak keluar...Dania agak kurang senang dengan bau tu tp aku yakinkan dia..dengan BugsLock ni nyamuk x kan dekat dengan kakak...percaya la..so nak tak nak dia pakai jugak...Bukan apa sekarang ni musim demam denggi berleluasa kan...so kita as a parent harus mencari solution untuk mengelakkan anak2 kita dan orang2 tersayang dari dijangkiti Demam Denggi...



2 keping BugsLock yang aku dapat...bagusnya bungkusan BugsLock ni ada zip lock dan pada aku memang inilah ''produk anti-nyamuk yang berkesan'' yang aku cari2,...bila korang dah pakai dan x nak guna lagi boleh simpan semula...terma pemakaian BugsLock boleh baca di SINI


posing2 dulu dengan Bugslock ni....


Tadaaa...Dania dah pakai...kejap lagi nak keluar...hari dah malam kan..so nyamuk mesti banyak, BugsLock ni boleh di pakai mengikut kesesuaian size lengan korang dan boleh di adjust tahap kelonggaran dan x perlu risau masalah x muat. yang bestnya kalau x nak letak kat tangan boleh je letak kat tempat2 lain...gantung kat bag pack ke, ikat kat tombol pintu bilik atau kat tiang katil..atau mana2 tempat yang korang rasa boleh menghalang nyamuk dari mendekati orang tersayang dan yang penting tujuan utama adalah untuk ''elak kena gigitan nyamuk''


one more pose from Dania...


BugsLock Best!!! Tiada Nyamuk...Tiada Denggi..!!

Memang Dania x kena gigit nyamuk pun 2 hari pakai BugsLock ni,...kalau kena gigit sure ada kesan kan...memang xde...bagusnya product ni di era moden ni kan...so x payah nak guna penyembur nyamuk atau ubat lingkaran dah...selain dari mudah dibawa kemana2, mudah disimpan dan tidak membahayakan boleh jugak menyelamatkan bumi kita...BugsLock sememangnya "produk anti-nyamuk yang berkesan"..


Berita baik untuk korang

Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk yang ORIGINAL dari Korea
boleh dibeli secara online di :- 




Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

24 comments:

  1. good luck ye..sweet dania pakai gelang

    ReplyDelete
  2. Nice review. Kene cuba nnt utk baby...

    ReplyDelete
  3. nice review.. rasa nk try beli la..

    ReplyDelete
  4. makin moden skarang..
    ubat nyamuk pun dh dibuat gelang,
    siapa sangka gelang tu bukan untk perhiasan jer..
    kuat jugak kalau bau serai wangi tue.
    gud luck kak.

    ReplyDelete
  5. Wah akak dah review...cik akak awal2 dah review..hahaha...takut terlupa...tu pun tengah2 taip entri..komputer shutdown lak..haha...sabar je lah...taip balik...ayat pun berubah..haha..

    ReplyDelete
  6. bagus jugak product ni... boleh suggest kan pd org kat rumah..

    ReplyDelete
  7. memang puas hati sanagt produk nih..

    ReplyDelete
  8. Wah.. memang terbaik kan gelang ni..
    Best of luck untuk Amanda Suria juga :)
    - Zaleha Awaluddin -

    ReplyDelete
  9. produk ini bagus untuk dunia moden hari ini ... :)

    comel anak dara jadi model ye ... hihi

    Mama Niza

    ReplyDelete
  10. Waahh... Menjadi ye kak... Dh lama dh dok tgk produk ni, tp xbeli pn sbb xtau jadi ke x.. Huhu

    ReplyDelete
  11. Produk penghalau nayamuk terbaik buat anak anak terutama di musim hujan sekarang ini

    semoga berjaya kak suria

    ReplyDelete
  12. Salam, wahh...akhirnya direview juga..mmg bagus lah nampaknya ni...rasa nak belikan utk parent sy, sbb time diorang niaga kat psr mlm, kdg2 byk nyamuk..nice... :D

    ReplyDelete
  13. sesuai dengan keadaan.. yelah.. takkan nak main sembur atau guna asap lak kan waktu jenjalan.. ;)

    ReplyDelete
  14. Tak sempat lagi nk buat review nih...

    ReplyDelete
  15. memang bagus pakai bugslock ni.nyamuk tak berani dekat dah

    ReplyDelete
  16. macam best jer..boleh try dekat teruna di rumah...Sebabnya asal kena gigit nyamuk mesti membengkak..sian dia.

    ReplyDelete
  17. best gelang nih,
    shad singgah dari segmen sama,
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/12/bugslock-gelang-penghalau-nyamuk.html

    ReplyDelete
  18. Salam... Terima kasih sudi berikan komitmen untuk review Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk

    Senarai peserta ada di http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah