Friday, December 26, 2014

Luncheon @ The Straits Cafe....

Last week berkesempatan lunch  di The Straits Cafe Centrepoint Bandar Utama Petaling Jaya..this is our 3rd times dtg sini....dh x tau mn nk mkn dah kan..balik2 The Curve, One Utama bosan la.....mula2 cari gak la tempat2 lain dlm Centrepoint tu..tp semus mcm x menepati citarasa..pas tu ada yg non hala plak...

The Straits cafe rupanya masih teguh beroperasi selama 8 tahun di Centrepoint ni (hasil google). Bila makanan dah sedap dan cozy area with that kind of a god place for chit chatting...dating...fresh environment sebab lokasi ada taman buatan manusia...ada fountain yg di hiasi ikan2 kap jepun serta kura2 kecik....angin sepii2 pun menyapa kan...ini yg orang2 bandar cari...udara segar....


Menyajikan mmakanan dari Penang...mmg sedap2


Set lunch lupa nama....ada mcm2 dlm tu.....dah ghupe basi paprik dh...


Saje je focus kat udang di balut daun pandan...selalu ayam je...not bad...sedap....


Mine...Beef Noodle....terbaik....tgh demam plak masa tu....


Bg plak teman sejati dia...si cili potong ngan limau....



Fresh Roselle  and Iced Lemon Tea 

Zoom in kat buah roselle tu....sedap..fresh......


Total damage for 2 pax...

Aku cuba jugak la cari2 kot2 ada review pasal The straits cafe ni..rata2 aku google semua ckp sedap dan will comeback again...definitely aku akan repeat lagi..harga pun munasabah dan berbaloi...makanan memang sedap la..x dinafikan....

Korang  kalau nak pi...bleh terjah Centrepoint Bandar Utama...atau terjah  alamat kat bawah ni...

The Straits Cafe
G5, Groundfloor Centrepoint
Lebuh Bandar Utama
47800 Petaling Jaya
Selangor
Tel : 03 77221153

Selamat mencuba.....








10 comments:

  1. Tgk mknn kat atas semua sedap2 belaka. Harus cuba la nanti.

    ReplyDelete
  2. Fulamaaaakkk Roselle tu ! *telan air liur*

    ReplyDelete
  3. Kakak tengok air roselle tu macam sedap sangat tapi bila buat sendiri macam biasa aje...
    Macam mana agaknya mereka buat ye jadi sedap.

    ReplyDelete
  4. Menarik tempatnya, harga pun berpatutan. Bolehlah cuba lepas ini kalau turun petaling jaya..:)

    ReplyDelete
  5. Salam, wahhh!! menarik ni, nt nak try jugaklah, tp xpenah nmpk pulak kt jB ade ke tak, haha

    ReplyDelete
  6. terliur tengok air roselle tu..merah ang ang..

    ReplyDelete
  7. harga berpatutan tu..berbaloi kalau makanannya sedap juga :)

    ReplyDelete
  8. Lepas nie akak pula bawak cik akak jalan2 eh..tak kan cik akak telan aik liur je..hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah