Tuesday, December 23, 2014

Dania Di Kidzania Part 3

Hari ni dah Selasa dah...hihi..smlm aku sediakan entry auto publish utk korang...sebab mmg dh tau tahap kebusyan yang melanda...nak tak nak  kena dulukan mana yg wajib...harap korang x kisah...dah x boleh nak kejar blogger tegar dh...ada je benda yg nak kena settle sejak berada di department baru....

Ok lets continue pengembaraan Dania di Kidzania...banyak part la plak...tp aku yakin ada antara korang yg mmg nak tau details tentang Kidzania kan...at least boleh jadikan panduan masa korang nyer turn bawak anak2 ke sana....sebelum tu jom tgok apa yg ada...


Ada The National Store Of Kidzania..ada banyak souvenir dan collection Item yg di jual dalam ni...harga boleh tahan...


Yg ni plak tempat anak2 climbing..ni x sempat explore...masa ni lom ada yg climb lg...


Kat sini tugasan Dania yang seterusnya....dia nak belajar buat jewellery so kena bayar 8 kidzos...aku dh mention kan kalau bab gain knowledge mmg kena bayar...


As usual kena beratur..dia paling tinggi antara yg lain2 tu...6 org diperlukan untuk buat tugasan selama 15 min


Pose dulu sebelum belajar..


Ambil tempat dan penerangan pun diberikan...


So dia pun dengan tekun memulakan tugasan


X sampai 15 min dia dh siap....itu la hasil nya...bangle yg boleh bawak balik...Sementara buat bangle tu tadi mama merayau cari moment menarik untuk capture...untuk bahan blog....


Ini part yg climbing td...suh Dania climb dia x nak..malu katanya....


Sambil2 tu kereta bomba pun lalu....dgn ahli2 bomba kecil yg comel...


Ambulan KPJ pun lalu dengan nurse2 kecil...comel je...


Kidzania departmental store...mahal giler...


Jom padamkan api...cepat...ahli bomba sedang menjalankan tugas....next nak suruh Dania jadi bomba plak...tp kat sini mmg beratur panjang


Seronok diorang padamkan api....

Sekejap je Dania kat sini...sbb dia minat buat benda tu so jd laju....dah dapat bangle pas tu nak pi kelas lukisan plak..tp beratur panjang...last2 Dania pi jadi Doktor gigi kat Dental Care...

Itu aku citer next entry......


16 comments:

  1. Seronok kan.. Smbil main dan belajar...

    ReplyDelete
  2. bestnyaa! dulu-dulu takde tempat mcm ni kan..

    ReplyDelete
  3. Ada teki-teki dlm sehari bertugas berbagai jawatan apa dia?
    Inilah dia macam yg Dania buat - mencuba banyak position dlm satu hari:)

    ReplyDelete
  4. Mmg best la tgk mcm2 aktiviti ada di kidzania ni. Tq for sharing :)

    ReplyDelete
  5. Nak masuk ni mahal jugak kan...tapi nasib baik tadika anak-anak buat rombongan kesini jadi jimat sikit part kami :)

    ReplyDelete
  6. Salam, wahhhhh seronoknye bebudak zaman skang ni..class betul 'playground' diorang, jeleznya..hukhuk T_T

    ReplyDelete
  7. kan bagus kali mcm kidzania ni ada utk dewasa..nak gk try jadi doctor ke, bomba ke..haha

    ReplyDelete
  8. Tinggi nya Dania..dah sama tinggi dengan akak kat belakang tu je..memang ikut Mama dia nih..hehehe

    ReplyDelete
  9. Terbaik lah akak...bawak anak akak pergi main sambil belajar..untung dania..auntie join sama boleh..kiki

    ReplyDelete
  10. Bestnya kidzania ni...ajar macam2 kat sini kan..

    ReplyDelete
  11. Seronok tengok depa main sambil belajar nieh

    ReplyDelete
  12. tingin nak masuk.. tapi nak angkut anak sape tak tau huhu..

    ReplyDelete
  13. seronoknya..rasa macam nak pi ja..hehe

    ReplyDelete
  14. macam macam boleh jadi kat sini..tu yang mereka seronok tu dan dapat belajar juga

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah