Wednesday, December 31, 2014

Dania Di Kidzania Part 6

Selepas belajar buat chocolate Cadbury. ..kami tercari2 lg..apa tempat yg boleh dapatkan gaji....then ternampak plak Pharmacy..tgok details akan di byr 12 kidzos...terus Dania pun beratur...masa masih panjang lg...so ok la...kita bekajar buat ubat plak...


Kat sini dania kena pakai glove...penutup rambut...Nak buat ubat so kena la bersih kan...


Dania jadi specialist Research untuk Citrex Pharmacy


Ok jom buat kajian...


tinjau ke bawah nampak Hitz FM nyer studio...x sempat...akan datang lamterjah semula...


sedang menerima penerangan dan arahan


ada presentation jugak...dah sudah tu..dapat gaji dan terus turun bawah pi plak ke LHDN...kat sini x ramai orang...pas u gaji mahal  skit..18 Kidzos..


ok2...siap sedia cepat....ada tugasan luar jugak


semua tgh mengenakan seragam LHDN...so..hati2 ye...pas ni sapa2 tertangkap x bayar income tax abih la...


sedang peka dan khusyuk mendengar penjelasan pegawai...



amboi...lamanya kena ceramah....


x tau la apa tugasan nya...lepas tu diorang keluar pi hantar document ke saman ke apa ntah...


balik dari tugasan...terus Dania hulur kad ni...yeayyyy....dania dah jadi Tax Junior Officer...wah....takut la mama...


Lepas tu kami merayau2 lagi...sambil tgok jam...masih berbaki lagi 1 jam...banyak lagi masa kena cari lagi kerja2 yang senang nak explore....okeh...lepas ni Dania kerja kat supermarket plak...nak jadi cashier dah penuh so Dania jadi packers...gaji pun 10 kidzos....masih banyak wang perlu dikumpulkan....so....next is Dania menjadi packers untuk supermarket......

See ya next entry....

6 comments:

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah