Wednesday, December 31, 2014

Dania Di Kidzania Last Part

yeay...dah sampai last part dah....senangnya hati mama...risau sebelum ni sebab masa xde nak update blog selalu kan....sibuk sangat2...pas tu ada yang cuti...mama kena standby....welljom kita tgok Dania bekerja kat dalam supermarket..ada yang jadi cashier...ada jadi packers antaranya Dania...tugas Dania hanya membantu cashier masukkan barangan ke dalam plastik atau bakul dan pi susun semula kat tempat yang betul...senang jer kerjanya....


sebelum bertugas...pose dulu


the cashier


Daania sedang membantu customer...


alahai cashier lambatnya buat kerja


then dah beli terus pi susun balik barang....kira berlakon la beli barang kan...


sibuknya supermarket ni..


Dania dah bosan dah...then dah dapat gaji sebanyak 10 kidzos terus ke tempat lain plak.....


ok dania seterusnya masuk celcom centre...kat sini Dania kena ambil gambar guna handphone...ke 3 lokasi...


dah siap dan dah dapat gaji...dapat hadiah jugak...yeayyyy.....


nak berbelanja depan store duit x cukup...ada 190 kidzos sahaja...if korang nak tau...duit ni boleh simpan untuk next trip kalau nak datang ke sini lagi...for sure memnag kena repeat sebab Dania x habis buat semua tugasan...insyaallah bulan 1 nanti nak pi lagi sekali...papa janji nak belanja plak kan...so kita akan datang dan explore lagi mana2 pekerjaan yang x sempat explore...boleh jadi Bomba...jadi Nurse, pembaca berita, juruhebah radio kan....cant wait for January....cheh..mama plak terlebih excited....bukan apa seronok bila tgok budak2 seronok kan....

aku memang rekomen la korang if nak bawak anak2 korang masuk Kidzania ni...entry fees memang mahal but trust me...its worth it...korang akan enjoy bila anak2 enjoy.....

till then...tamatlah kisah pengembaraan Dania ke Kidzania...akan bersambung nanti next episode on 14th January insyaallah....

9 comments:

  1. Menarik la Kidzania nie akak..kan best kalau ada kat belah utara nie..huhuhu.. btw Selamat Tahun Baru 2015 ya akak..=D

    ReplyDelete
  2. Kalau anak enjoy dan sangat berbaloi pergi should try pergi kidzania :)

    ReplyDelete
  3. seronok dania tu kak...lagi waktu cuti macam nie...banyak ilmu dan pengalaman dia dapat kak

    ReplyDelete
  4. Anak happy, mak lg la happy.. tak rugi spend mahal utk anak belajar kan :)

    ReplyDelete
  5. berbaloi masuk ni..anak saya pun dah banyak kali ajak..masalahnya jauh sangat.kalau ada kat penang kat best..

    ReplyDelete
  6. Salam, alaaaaa dah habis!!! cepatlah kak pergi kidzania lagi, sy xsabar nak tgk apa lgi yg dania bleh buat dalam tu..seronok gila bace tau! haha :D

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah