Wednesday, December 17, 2014

Dania Di Pusat Sains Negara Last Part

Tak habis lagi rupanya cerita Pusat Sains Negara ni...nak buat macam mana...dengan sibuk..dengan banyak event, dengan tak sihat..dengan uruskan persiapan sekolah, dengan ke Johor...aduhai...macam2 hal kan...sementara ada masa ni aku cuba la abihkan citer aktiviti Dania ni...memang semua gambar banyak bab Dania je..special treat untuk Dania kan...sempena cemerlang dalam peperiksaan akhir penggal hari tu...next nanti nak citer bab pi Kidzania plak....banyaknya entry tertangguh...


Dania belajar tentang Bumi

 ni x tau apa...tp tarik tali tu Dania akan naik ke atas...ada kaitan dengan TENAGA kot...

X mo la jadi angkasawan kakak...kakak sorang je anak mama...


jom menguji Minda...


leka si anak dan Papa duk mengerjakan benda ni...thanks papa layan Dania


dah besar panjang kan


gelap kat dalam tu..xper la..untuk kenangan pose aje kakak


one more pose


cermin ajaib...ini memang kelakar...aku nyer gambar pun ada..tp x nak la tepek...buruk!


banyaknya muka kakak


jom naik ke Pameran kat atas plak..Dania nak jadi CSI


Taman permainan  untuk anak2 berumur 4 tahun ke bawah...tp ada je yang besar panjang main2 kat dalam ni...


Jom kita explore untuk jadi CSI


First on the screen dimana Dania dan Papa kena siasat tragedi yang berlaku...dari A-Z


Agak2 berjaya x mereka berdua ni dalam misi mencari pembunuh yang sebenar...masa kat sini nampak kegigihan Dania menggunakan otak untuk selesaikan step by step task..


menyiasat evidence...

cari bukti..termasuk cap jari dan segala segi....

Untuk aktiviti menjadi pakar Forensik dan CSI ni memang mencabar dan memang Dania sgt2 enjoy...masa banyak di habiskan kat area ni sampai la Dania dan papa berjaya mencari pembunuh...haaa....nampak macam senang tp sangat payah...tahniah buat keduanya....memang la xde hadiah tp mereka dapat pengalaman...mama plak mencelah bila perlu....

Lepas dari area sini kami pun pulang....beli eskrem...mama terdengkot2 sebab sakit kaki sebelum tu...slowly la pi kat kereta...walau pun sakit tetap kutahan Jebat...bukan apa x nak spoil kan keadaan Dania ...bukan senang tau mak nak amik hati anak...esok dah besar kalau anak x kenang pengorbanan Ibu memang sesia la kan....sama2 la kita mendidik anak2 kita supaya menjadi anak yang berguna suatu hari nanti...Amin,..

6 comments:

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah