Tuesday, October 4, 2016

Cabaran 7 Hari Sarapan Bersama Susu Dutch Lady Pure Farm

Ada orang tak ambil sarapan pagi..tetapi pada aku sarapan adalah perkara pertama yang perlu dititik beratkan. Kenapa aku kata sarapan itu penting? Melalui sarapan lah kita dapat menggantikan tenaga yang telah hilang ketika kita tidur. Percaya tak sebenarnya tubuh badan kita tetap bekerja ketika kita tidur? jawapan adalah betul..sebab itu kita perlu mengambil sarapan pagi agar kita dapat mengembalikan semula tenaga untuk memulakan tugas harian.

Minggu lepas aku berpeluang menjayakan cabaran 7 hari sarapan dengan Susu Dutch Lady Pure Farm.
Kenapa mengambil susu Dutch Lady Pure Farm untuk sarapan? Kerana segelas susu Dutch Lady PureFarm memberi kita keperluan kalsium dan Nutrien Essential, Fosforus,Kalsium, Selenium, Protein serta vitamin C,D,A dan B.

Kajian juga menunjukkan dengan satu cawan susu ia lebih mudah mencerna serta mengembalikan tenaga, membantu mengawal suhu badan, Membantu sistem penghadaman serta kandungan Nutrisi yang pelbagai mampu menjaga kesihatan tulang, badan, gigi dan mata. Betapa pentingnya susu untuk keperluan badan kita kan?

Menyahut cabaran 7 hari Sarapan Bersama Susu Dutch Lady Pure Farm, jom tengok sarapan yang sempat aku sediakan...


Posing dengan Susu Dutch Lady Malaysia



Hari pertama dapat sarapan dari Dutch Lady!!!


Day 2 - sekotak Susu Dutch Lady Pure Farm dan Sandwich Sardin


Day 3 - Sekotak Susu Dutch Lady Pure Farm dengan Bihun goreng, coctail nugget dan telur goreng


Day 4 - Sekotak susu Dutch Lady Pure Farm dan Bun Sosej


Day 5 - Sekotak Susu Dutch Lady Pure Farm dan bihun goreng


Day 6 - Sekotak Susu Dutch Lady Pure Farm dan Croissant


Day 7 - Sekotak Susu Dutch Lady Pure Farm dan Mee Goreng



So korang semua...jangan skip sarapan ye...sarapan itu sangat- sangat penting. Dengan 2 gelas susu sahaja korang dah dapat Kalsium yang cukup yang dibekalkan un tuk badan. Susu bukan hanya untuk kanak - kanak ye..Dewasa pun sangat disarankan mengambil susu..

Jom mulakan Sarapan dengan Susu Dutch Lady Pure Farm!!!

Keterangan lanjut boleh layari : 



16 comments:

  1. Me too menyahut cabaran dutch lady..hehe

    ReplyDelete
  2. Tak tinggal sarapan kalau hari bekerja. Tapi kalau cuti, mesti terus makan tengahari jer.. hihi dah biasa macam tu

    ReplyDelete
  3. nak join tapi konfius ni semua org boleh join ka blogger terpilih jaa. skrg dah habis kann

    ReplyDelete
  4. dana ni bukan peminat susu tp kalu dutchlady coklat boleh je telan yg susu je pyh skit

    ReplyDelete
  5. pure farm ni sllu je minum as bfast..low fat baguslah untuk yg berdiet cam iols hehehe

    ReplyDelete
  6. kite mmg suka susu pure farm ni ...sedap

    ReplyDelete
  7. Asslmkm.. hai kak SA.
    Betul tu kak. Sarapan ni penting sebenarnya. Tak boleh skip.
    Sy kalau x sarapan, mulalah menggigil badan.

    ReplyDelete
  8. Tahniah juga buat kak SA kerana berjaya dalam menyahut Cabaran 7 Hari Sarapan Bersama Susu Dutch Lady Pure Farm.
    Kalau saya susu putih xpnh minum. Kalau yang coklat, fav sngt. 😍😍

    ReplyDelete
  9. Sis memang setiap pagi amalkan susu Dutch Lady ni...rasa dia memang sedap, tu yg suka tu..:D

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaa sarapan kak sa..mavelessss..

    ReplyDelete
  11. Fiza biasa minum susu ni sebelum tidur :)

    ReplyDelete
  12. Menariknye sarapan hari-hari bertukar...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah