Saturday, October 1, 2016

Lafayette Cafe | Makanan Itali Terbaik di Uptown Damansara

Hi korang...

Selamat berhujung minggu. Pasti bila tiba hujung minggu korang dah gantung kuali kan...mesti nak keluar cari makan atau tempat2 lepak menarik...ye tak? Meh sini aku nak ajak korang lepak di Lafayette Cafe Uptown Damansara. Cafe yang menghidangkan makanan Itali yang sedap dengan harga yang berpatutan. Ekceli aku selalu lepak kat Uptown Damansara ni dan ini adalah kali pertama aku menjejakkan kaki di Cafe Lafayette. 
Sekali aku melangkah masuk memang sangat selesa di sini. Ambience yang menarik dengan susun atur yang kemas dan moden.Kalau korang ada berdekatan dengan Uptown Damansara ni tak kisah la samada korang mencari tempat makan waktu lunch atau selepas waktu pejabat, tolong la singgah ke sini sebab selain dari makanan barat, mereka turut menyediakan desserts yang sangat- sangat sedap.

Tak percaya?

Jom aku bawak korang tengok sendiri apa yang istimewa di Cafe Lafayette ni...


Tak susah nak cari Cafe Lafayette ni..terletak di tingkat atas bersebelahan restoran Big Spoon.


tadaaa....deco dan susun atur perabot sangat kemas..dah ala- ala hipster plak...


Nak lepak dengan kawan- kawan pun best sebab santai sangat..


pemandangan dari luar cafe


Please come in....


Wifi free turut disediakan


antara deco yang menarik



Open Concept kitchen

Best kan?
Knowing aku yang suka lepak di tempat yang tak cramp dan cozy..aku memang selesa di sini...jom kita tengok makanan yang disediakan pulak..


Smoked Chicken Risoto


Chicken Carbonara


Breaded Fish Deli


Lamb Shoulder


Hawaiian Chicken Chop


Spaghetti Penne Salmon


Marryland Chicken


Fried Mozarella


Peanut Caramel Ice Blended


Waffle Martini


Nutella Ice Blended


Chilli Chilli Bang Bang Tea


Tiger Tea


Strawberry Stack



Bnayak lagi dessert serta makanan yang sedap kat sini..kalau korang nak tau dan nak rasa keenakkannya...sila lah berkunjung dan nikmati dan jangan lupa share di laman FB korang...yes...aku kena repeat lagi makan kat sini..rasa macam tak boleh move on dengan semua makanan yang enak..

Diet??? Apa tu?

Lupakanlah diet korang seketika kalau korang makan dan lepak di sini...

Jom terjah!!!!

Cafe Lafayette
Address: 75M, Jalan SS21/1A Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor.
Tel: 03- 74967044
Business hour: 11am- 11pm

Sebarang info sila layari 
v
v


7 comments:

  1. cantik tempat dia..makanan pun sedap nyerrrr...mabelesss...

    ReplyDelete
  2. Sedap2 nampak dessert dia.. Dah la MD skrg asik nak makan je kejenya ni haa.. Hahaha!

    ReplyDelete
  3. cantik suasana , mkanan npk sedap.
    jemput singgah ke blog sy:
    adiananurulfatin@gmail.com

    ReplyDelete
  4. *****pembetulan..hee
    adianazulhilmistory.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. menarik menu western nye...airnya pn nmpk yummmy

    ReplyDelete
  6. Breaded fish tu nampak menarik!
    Tengok gambar semua teringin ni.

    ReplyDelete
  7. Wow sangat! 😱😱😱
    Terliur dibuatnya kak.
    Dengan keadaan tempat yang lengang je gitu. Mesti kusyuk makan kan. Takde gangguan. Bestnya.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah