Friday, October 21, 2016

Anak Sulung Garang?


Yer ker anak sulung garang? leh caya ke? hahahaha...haah aku ni anak sulung...dulu maybe la kot aku cepat angin satu badan..kuat memberontak...semua yang aku buat semuanya aku rasa betul..alaaa...zaman remaja kot kan...memang la cenggitu...Nak plak aku yang sulung..belakang aku ada 4 lagi adik yang nak kena manage dengan masing- masing macam- macam perangai...ada gak kena pukul ngan aku...kena marah kena jerkah tu biasa...tapi itu dulu laaaa....
Sekarang...sejak dah umur 38 tahun ni...lagi 2 tahun nak ke sweet fourteen kata omputih...aku agak kurang skit la nak cepat naik angin kecuali kalau ada yang betul2 tak leh diterima dek akal aku...Cuma sekarang agak tegas sikit la..dan aku perasan aku kuat sentap plak compare dengan sifat garang aku...faktor umur kot...so bersangka baik jer la....

Tapi satu jer la aku nak bagi tau...anak sulung ni tanggungjawab besar tau, baik lelaki baik perempuan......betul tak?

Sapa anak sulung meh gang meh.....

10 comments:

  1. kite geng kak... dana pun ada 4 org adik...

    dana mmg garang ngn adik2, depa panggil dana singa
    adik2 masa kecik kalau dana yg ajar depa math ke apa2 mata pelajaran msti nngis3 heheheh
    tp kite marah ke garang bertempat la, masa lain kite ok, blh jd geng

    ReplyDelete
  2. kita ank sulung..garang & tegas hehe

    ReplyDelete
  3. Garang supaya adik adik lain dengar kata kan. Heheh

    ReplyDelete
  4. Betul3x... garang..hehe.. tapi kalau xgarang macam mane dorang nak manage adik2 nye kan.. walaupun garang tapi baik hati

    ReplyDelete
  5. saya sulung..tapi takde la garang mana pun..adik-adik tak takut pun..cuma kuat merajuk je..hahaha

    ReplyDelete
  6. Kalau Kak Long tengah hot baik jauh... jangan ddk dekat2 kang kene fire sekali... he he he

    ReplyDelete
  7. Saya pun ank sulung.
    Nak kata garang sesangat tu tak la. Tp ketegasan tu ada la juga kut. Hehe
    Tak reti nak garang2 sangat.

    ReplyDelete
  8. Anak sulung jugak tapi tak la garang sangat sebab adik no dua lagi garang..

    ReplyDelete
  9. No 1 ke 2 ke 3.. Sama aje.. Darah muda.. Kadangkala garang tu tak boleh nak control.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah