Thursday, October 27, 2016

Dan..Keyboard Pun Berbunyi...

Kisah ni kisah seram..kisah yang dilalui oleh diri sendiri. Seram sebab hanya aku yang kena...dah lama sebenarnya keyboard ni x berbunyi..aku bukan jenis suka nak sound orang..tapi ada sikap segelintir blogger atau blogger wanna be ni buat keyboard aku laju je aku tekan...


Citernya macam ni..adalah adat bila seseorang atau blogger buat entry dan ping entry dalam mana2 grup fb untuk naikkan pageview atau unique views masing2..maybe personal entry maybe work task mereka..kisah aku mcm ni..aku ping entry dalam satu grup which x perlu aku mention sebab aku menjaga nama baik kawan blogger aku..bukan x kenal pun blogger tu..jenis sama2 pi event bertepuk tampar tiap kali jumpa..maybe silap aku la masa ping x tgok plak grup tu grup tentang apa...niche apa semua..bukan apa aku tgok gak admin dia ok je blogger lain ping entry lain yg xde kena mengena ngan tajuk grup..ada sorang mamat ni which is aku x sure la blogger ke apa ke...siap sound aku ckp entry aku SEMAK...dia akan comment yg sama dia setiap entry yg aku ping dlm grup tu..Dah la aku tanya semak dari segi apa dan celah mana dia x jawab..dia pi plak post  status kat timeline admin tu..yang bagusnya admin dh jawab elok2 dan aku terima..tindakan admin aku puji sgt..cuma mamat td which is aku kenal pun tak..tak jawab pun pertanyaan aku...aku try to be professional tunggu balik jawapan dia pasal Entry Semak aku tu...sampai la ni tak jawab...so aku amik keputusan aku remove semua entry yg tak related dengan grup...
Aku ok je kalau dia jawab elok2..ini serupa baling batu sembunyi tangan...pas tu pi kecoh kat kg org...relaks la..manusia mana perfect...silap ping entry tu berlaku dimana2...be professional..tegur elok2..bukan ko terus pi ckp entry org Semak...hello....aku ni bukan la blogger popular perasan bagus dlm malaysia ni...dan bukan jugak blogger tangkap muat...tapi kalau dh puaka sangat jari tu, hati- hati..jangan sampai aku puakakan jari aku plak...which is im not that type..kesabaran makz tinggi Hokeyyyy...
Ok lah Senah semua...penat la mak type keyboard mak ni...senang citer korang readers aku jgn buat perangai mcm tu even ko menyampah sgt ngan entry blogget lain...jangan2...no..no..no...not good...makzz senduk kepala nanti tau....

Till then...makz off balik keyboard makz dengan pesanan...
TAK PAYAH NAK MENGHANJINGKAN ENTRY ORG...
Nitezzzz........

20 comments:

  1. Huhuhuhu kan kan takyah laa duk kata kat entri orang semak..walaupon dia bkn blogger ataupon dia blogger jaga la prasaan org jgn ikut sedap mulut jer nak cakap org ..

    ReplyDelete
  2. Kata2nya tu cerminkan dorinya sendiri. Malu kn dri sndri ...dh la komen dlm media sosial kan.

    ReplyDelete
  3. Suka suki je kata blog org semak. Entah2 yang bercakap tu lagi menyemakkan. LOL! Cakap elok2 la kalau ada yang tak betul ke apa. Pernah jadi kat ena, geram je rasa.

    ReplyDelete
  4. Haish orang2 macam ni attention seeker pun satu..main2 sorok2 muka takde penuh jerawat batu. Eh.

    ReplyDelete
  5. hmmm... penyakit hati membelenggu diri... sabar je la SA... anggap ini cabaran dlam berblog... keep blogging... ramai lagi yang support SA>..

    ReplyDelete
  6. Ambil yang baik.
    Yang X baik buat sempadan.

    ReplyDelete
  7. relax kak SA, CN sentiasa sokong akak, mmuah cikit !

    ReplyDelete
  8. kami orang tetap support SA..jangan risau

    ReplyDelete
  9. Keseronokan manusia ini kadangkala memang pelik... ada yang seronok bila dapat membuatkan orang marah, ada yang seronok mencari salah orang, tapi tak berani bersemuka...macam-macam, kan?

    ReplyDelete
  10. Manusia mcm ni mmng ada je dimana2.. rasanya dia jeles kut, kak SA ni rajin share entri. Tp dia, nak dapat ilham menulis pun payah. Heee

    ReplyDelete
  11. Kak SA kgn la risau. Dalam dia cakap semak tu, rasanya kam ntah2 dia salah seorang silent readers blog akk kut. Hehe..

    ReplyDelete
  12. adoii..ada jugak orang camni..tah pape je..

    ReplyDelete
  13. huhu..macam-macam perangai manusia dok ada

    ReplyDelete
  14. Macam2 perangai.. apa la nak dengki.. Sha senang je.. suka like tak suka scroll jelah.. bukan ganggu pun..

    ReplyDelete
  15. Sabar. Manusia memang macam macam je perangi. Mendengki no 1..

    ReplyDelete
  16. Manusia tahap PHD.. Paling hasad dengki

    ReplyDelete
  17. Mcm tu pun ada kan. Biarlah org nak post apa pun. Kalau salah tegur secara berhemah. Adatlah manusia terlepas pandang kan.

    ReplyDelete
  18. macam macam lahai. abaikan jelah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah