Tuesday, October 18, 2016

Air Tangan Suriaamanda Di Hujung Minggu

Hi korang...

Takde lain la aktiviti aku di hujung minggu selain ternak lemak...Dari dunia pekerjaan bawaklah ke dunia masak- memasak sebagi chef yang tak bertauliah...ini la rutin hujung minggu aku...Masak- memasak dah sebati dengan jiwa..kalau tak masak tu maknanya bukan Suria Amanda la tu...Kalau kat rumah sewa aku memang agak "RAJIN" nak masak...hehehehe...balik umah kampung...ini je la aktiviti yang membahagiakan selain dari TIDUR....

Jom tengok apa aku masak weekend lepas

**MENU SABTU**


Ikan Siakap Masak Lemak Cili Api


Udang masak Lemak Cili Api Campur Peria


Sayur kobis goreng


** MENU AHAD**


Sup tulang kambing


Ikan Caping Goreng Berlada


Sambal Belacan Madu


Sayur Kangkung Celur

Itu je menu weekend aku untuk tatapan korang...

Bertabah la ye...bukan niat nak menunjuk..jauh sekali nak mendengki..just nak share je kat sini....
minggu lepas x semua yang balik rumah kampung...so masak simple2 sudah..malas nak masak yang berat2...ada yang nak resepi Udang Masak Lemak Cili Padi tu kan...nanti la aku up resepi next entry...kang aku up sekali kang ada yang bosan kata blog aku ni dah macam blog masakan...so..kita ikut turn ye...ikutkan ada banyak entry tak up lagi ni...

17 comments:

  1. kak suria ni mmg suka mkn dan masak kan ... untung la ....
    sy suka ikan goreng tu nampak best sungguh

    ReplyDelete
  2. sedap nye menu lemak tu...jrg buat lemak ikan siakap...laparrrr

    ReplyDelete
  3. Ni memang den minat ni.. masak lomak cili padi... Paling den ghoma bilo balik kampung ke N9...hihi... LeYa asal PD

    ReplyDelete
  4. ada belen lg x? nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  5. akak dh boleh bukak kedai mkn lah kak...
    lauk akak sume sedap2 je nengok nya

    ReplyDelete
  6. uishhhh banyaknya menu kak....besttt

    ReplyDelete
  7. amboii sedapnya kak.. tergoda tau. dah lah tengah amalkan diet ni huhuhuh

    ReplyDelete
  8. sedapnya tengok .. tergoda yanie tau..dah ler tgh amalkan diet ni hahaha

    ReplyDelete
  9. ikan goreng rangup berlada tu menarik sangat kenampakkannya..err, tapi tak kenal la ikan caping, ikan laut ye?

    ReplyDelete
  10. udang masak lomak tu memang tempting

    ReplyDelete
  11. Wahhh...byk nya menu. Rajin lah SA ni. Hehe...
    Singgah bw dari Senarai Rakan Bloggers FB Mialiana.com. Done follow (^^,)

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed
    ***Bloglist Nov~Dis 2016 by Yana Pink Blossom***

    ReplyDelete
  12. udang masak lemak....sedapnyeeee..tapi kan mesti pedas gilosss ni..hihihi

    ReplyDelete
  13. Alahai.. salah time singgah sini. Perut tgh berlagu2 mlm ni. Hee..
    Sedapnya kak SA..

    ReplyDelete
  14. Simple ke gini?? Ini kalau kami dah special sgt dah lauk gini ni.. ^_^

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah