Tuesday, October 25, 2016

Air Tangan Suriaamanda Di Hujung Minggu

Hi korang...

Minggu ni..hanya lauk- lauk di bawah tu aje yang aku masak...as usual simple ikut kerajinan aku..kali ni aku cuba masak bahan- bahan yang dah sedia ada dalam fridge...mana- bahan- bahan yang beli stok seminggu semua aku masak..senang lepas ni bleh beli bahan yang baru untuk stok 2 minggu...kepenatan aku sejak kebelakangan ni buat kan hasil masakan aku kurang menyerlah...pada aku la..hahaha..balik- balik ulang menu yang sama....


Sayur campur...



cendawan kukur goreng berlada..


Ikan Kerapu masak kari


Sambal udang petai...

Itu je menu yang sempat aku masak..aku balik pun Sabtu malam..so Ahad tu agak kepenatan...itu je la hasil yang ada yang sempat aku abadikan...balik kali ni aku tak kemana- mana...lepas masak tengahri makan and tido..cantik benau perangai kan?minggu ni lagi penat...berkampung kat opis untuk tender project...bertabah lah wahai Suriaamanda...demi sesuap nasi demi anakanda tercinta kan....

korang kalau buntu tak tau nak masak apa...boleh la cuba masak menu- menu kat ats tu...at least korang ada idea kan....

19 comments:

  1. adoi sedap2 belaka air tangan SA ni...lprrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  2. singgah petang....
    aduhai..menu² akk nie selalu buat air liur nieyl meleleh laaa..

    ReplyDelete
  3. wahhh..sedap2 semua akak masak..nyummy..terliur

    ReplyDelete
  4. gambau masakan pon tak menahan nengoknyer ;) tq , nnti bila senang boleh try masak cara suriaamanda

    ReplyDelete
  5. sedapnya....laama sangat akak tak jumpa cendawan kukur...

    ReplyDelete
  6. SErius elok tu, masak masak makan lepas tu tido..sama mcm SB bila tiba hujung minggu. Berkampung depan TV nih

    ReplyDelete
  7. Tak menahan kalau ada sambal petai

    ReplyDelete
  8. sedai hoi kak ... sayur campur tu ... mkn plak ngan sambal petai tu

    ReplyDelete
  9. Menarik ni kak...btw..selamat bekerja kak

    ReplyDelete
  10. Sambal udang petai tu memang betul-betul teringin. Lama jugak tak makan. Tapi, oklah sebab baru ni masa balik kampung mak masak sambal petai ikam bilis.

    ReplyDelete
  11. Sambal udang + petai tuuuu.. sdapnyaaa..

    ReplyDelete
  12. Cendawan kukur.. Ohsem..
    sha baru makan weekend aritu..
    memang best..

    ReplyDelete
  13. Sambal petai udang.. Terliur tengok skrin...

    ReplyDelete
  14. Perut kalau dah lapar.. Makan apa pun sedap aje

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah