Monday, October 10, 2016

Menu Weekend Airtangan Suriaamanda

Hi korang....

Macam biasa la aku tiap hari Isnin akan tayang menu air tangan aku sendiri kat blog ni...bukan poyo atau berlagak pandai masak ye..sebenarnya lebih kepada nak kongsi ngan followers aku semua..mana la tau korang nak masak hari- hari macam buntu tak tau nak masak apa..at least boleh refer blog aku ni kan...selain aku aktif buat review atau advertorial, aku aktif gak share menu atau resepi kat sini. Bukan untuk aku sorang je..untuk korang jugak...kata sharing is loving kan...

Jom tengok menu Sabtu Ahad yang sempat aku rakamkan untuk korang..dah jadi acara wajib setiap minggu dah ni...

MENU SABTU


Ikan pelaling masak pindang...campak2 tutup mata je dah siap..


Kobis bunga goreng campur carrot

MENU AHAD

Masa ni rajin giler.kul 9 pagi aku dah start masak dah...bukan apa aku nak balik KL plak la kan...


Ayam Masak Lemak Cili Api


Sup Kepala Ikan Merah campur Cendawan


Ikan Serkut goreng


Sambal belacan madu

Sambal belacan tu aku jadikan pencicah ikan goreng...sedap weh...dengan ikan goreng pun boleh la kan...asal boleh je...bukan apa ingat ada la bendi ke..kangkung ke dalam esbok aku..takde plak...ah..belasah ajer la...malas mak nak fikir....

So...itu aje menu yang sempat aku kongsikan untuk tatapan korang....semalam up kat FB..ada yang tanya ikan serkut tu ikan apa...aku pun x reti nak explain...nanti korang tgok la gambar...aku up kat entry lain...

12 comments:

  1. rajin betul SA memasak...nampak semuanya menyelerakan...

    ReplyDelete
  2. perghhh..sedapnyaa lauk-lauk yang akak masak..tapi kan pestaim dengar pasal ikan serkut tu..heheeh

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi buat sambal belacan letak madu. nak try la lepasni. hihi

    ReplyDelete
  4. ai suka tang ikan goreng tu ... nampak sedap

    ReplyDelete
  5. melting tgk sambal belacan tu kak

    ReplyDelete
  6. pindang tu adik beradik singgam ker...

    ReplyDelete
  7. blog akak dah macam blog makanan..hehee..terliur haishh

    ReplyDelete
  8. Sambal belacan tu gak paling mggoda

    ReplyDelete
  9. Lama tak dengar org panggil esbok..😂 Kalau MD pon dapat makan ikan goreng lawan dengan sambal belacan je pon lagi laju bertambah.. Kihkih!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah