Monday, October 17, 2016

Bumiputera Meniaga Karipap King Kong

Assalammualaikum..
Hi korang...hari ni nak bercerita bab meniaga makanan..kalau meniaga makanan x kisah apa pun memang sentiasa laku...macam sorang peniaga di Puchong area umah adik bongsu aku. Dia cuma meniaga karipap sahaja...hari-hari hasil meniaga habis dibeli orang...speciality karipap yang dijual melalui nama...
KARIPAP KINGKONG..kenapa kingkong? 
Nama yang digunakan unik so..automatically menarik perhatian orang ramai...bagus kan marketing strategy diorang..


Perniagaan 100% bumiputera dengan tagline Unique, Famous, Original


Tak putus2 orang singgah beli karipap kingkong..


Apa Specialnya Karipap Kingkong ni?

Karipap pelbagai jenis dan inti dengan saiz paling besar..giler besar dan penuh dengan inti. Ada perisa ayam, daging, sardin dan kentang. Tapi aku sangat suka karipap daging dia...cukup rasa dengan isi daging yang banyak...haaa..meniaga macam ni la orang puas hati kan...siyesly sedap dan harga sangat murah RM4.50. Dengan saiz yang besar..makan dua orang pun tak habis..inikan plak makan sorang2..dulu dikenali dengan nama Karipap Gergasi dan harga murah sedikit..tapi maybe diorang tukar nama sebab dapat permintaan ramai kot


Karipap daging


Karipap ayam

Dimana Lokasi Gerai Karipap Kingkong?

Rupanya karipap kingkong ni adalah franchise ye korang...itupun lepas aku cuba google lokasi..tapi gerai yang ni aku jumpa masa ke rumah adik aku di area puchong..banyak rupanya gerai dia especially area Puncak Alam...aku nak bagi tahu lokasi yang sebenar aku tak tau sebab baru je pertama kali pergi situ..

Korang google je karipap King Kong...sure korang di bawa ke lokasinya..

Korang kena cuba..highly recommended!!

10 comments:

  1. karipap gergasi de kat kuala selangor..sebelah dgn cendol bakar
    karipap king kong pun ada ye, baru tahu

    ReplyDelete
  2. besarnya....
    kalau kat area bangi tu donat 50 sen...

    ReplyDelete
  3. pernah beli kat area UITm Puncak Perdana. Sedap...insyaallah kalau jumpa boleh cuba lagi. Kenyang makan

    ReplyDelete
  4. fuhh sedap ni makan panas-panas pulakkkk...pergh...

    ReplyDelete
  5. selalu nampak tepi jln tp tak pernah berenti beli .... sbb mls nk berenti tepi jln ....

    ReplyDelete
  6. Lorrr...berdekatan area rumah LeYa ni... Boleh g try ni...

    ReplyDelete
  7. sedapnya karipap....tapi kite suka makan karipap inti ubi keledek..heee

    ReplyDelete
  8. Karipap. Sdapnya.. fav sngt..
    Kita pnggil kuih kepop. Heee

    ReplyDelete
  9. Memang glamer Karipap King Kong nih.. Sedap! ^_^

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah