Tuesday, October 4, 2016

Dania Dah Big Girl Sekarang....

Hi korang...
Hari ni bersiaran dari Jabatan Pendaftarn Negara...Dania buat ic hari ni....seronok betul dia..dah big girl now kan...so dah ada ic sendiri..sebelum ni guna mykid je...
Nak kata awal sangat pergi JPN ni takde la..orang ramai tapi cepat jer process sebab banyak kaunter..



Im a big..big girl..in the big big world..


Nasib baik cepat skit


Scan cap jari


Dah siap..

Kena tunggu lagi satu jam untuk collect..nasib baik 1 jam..kalau 2 jam ada yang mama ajak pi shopping dulu baru datang balik..tak larat la tgok ramai manusia kat sini...mana ngan anak kecik lagi..jerit sana sini...
So kakak Dania dh ada ic..lepas ni senang la..ic kena pegang sendiri...kena berjaga je asalkan jangan hilang...kalau hilang sediakanlah RM110 untuk bayar denda...kalau tak tukar ic baru pun kena denda RM100..sekarang ni semua duit kan...
Untuk ic pertama Dania ni bayaran dikecualikan 

Urusan JPN dah settle...bagus perkhidmatan JPN..sehari je dh siap ic...
Macam ni la bagus...thumbs up!!!



13 comments:

  1. Pejam-celik-pejam-ceilk dah 12 tahun dah
    Makin sweet pun ye juga:)
    Jalan dah kena bawa IC lepas ni

    ReplyDelete
  2. Yahooo dah buat ic dah..insyirah lum buat lagi tak sempat nak.g buat lagi hehehe..lps blk lawatan kot bawak pegi

    ReplyDelete
  3. terharu rasa bila anak semakin membesar

    ReplyDelete
  4. ingat masa saya dulu lepas dapat ic, ayah buat copy photostat dalam A4 paper, itulah yang bawah ke mane2 pun sampai lunyai kertas tu :)

    tahniah dania, besar dah

    ReplyDelete
  5. Pantas tuntas servis JPN sekarang.. Thumbs up! ^_^

    ReplyDelete
  6. haah dah besar kan dania. comel ayu dah ank dare ni sorang.jdi ank yg baik yee

    ReplyDelete
  7. Dah meningkat dewasa anak dara kak SA. ☺

    ReplyDelete
  8. besar dah anak dara akak.. tahun depan masuk sekolah menengah dah..

    ReplyDelete
  9. Dania dah besar dah. seronoklah dia ada MyKad tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah