Tuesday, May 26, 2015

Jakarta Trip 2015- Dinner at Restoran Bebek Tepi Sawah

Cawangan Restaurant Bebek Tepi Sawah Jakarta

Mak oiii...banyak giler pending cerita apasal Jakarta Trip ni...agak2 la kan bila nak abih...ni semua gara2 x cukup masa lately...bukan x cukup internet...broadband ok je...boleh je tampung cuma x cukup masa sebab kerjaya, tanggungjawab as a dotter dan as a dad + mum aku la..tp satu2 la aku akan up ye...harap korang sabar....ni pestime aku pi backpackers...so percubaan la kan....sibuk nak independent travel macam Izzati Hairul walau x berjaya macam dia tp aku berjaya mencabar diri aku la...next nak pi lagi..masih menakluki Indonesia...lokasi sedang di fikirkan...

actually aku bukan pergi ke Restoran Bebek Tepi Sawah kat Bali tu betul2...tp pergi salah satu cawangan dia kat dalam mall..cuma yang aku ingat nama mall tu Citos Jakarta..ni la akibat lambat up entry.semua lupa..lepas ni pi mana2 kena ada pen dan buku nota la...senang nak update kan...

Jom tengok apa aku makan dan apa yang mengelirukan masa makanan sampai...


Passion Fruit + Lychee = Passiflora Citrus


Kangkung Belacan = Plecing Kangkung


Sambal2 yang diberikan secara percuma


Ikan Gurame Bakar..

Aku memang order ikan gurame bakar ni...tp masa nak makan tetiba datang anak itik  sebelah kaler hitam yang ehhhh....bila plak aku order....aku order ikan gurame....alahai....nampak x walau aku dari Malaysia tetap waitress tu x faham  sebab hidangan special kat Restoran ni adalah Bebek Bakar / Bebek panggang/ Bebek Goreng. Aku mana pernah makan itik ya ng di masak sebegitu rupa...yang buat rendang or gulai aku layan la lagi kan....apapun makan kat sini adalah terbaik...lepas makan dah tentu2 kenyang dan dah tentu2 balik Guest House terus landing...muahahahaha... pssttt...bila travel..adalah masa terbaik untuk ternak lemak....trust me...balik Malaysia baru diet semula....

read : Bebek / Itik



Total Damage 

Rp 167,475

Bebek Tepi Sawah
Cilandak Twon Square
Unit 072 Ground Floor
Jl.TB Simatupang Kav.17
Jakarta Selatan 12430

Bebek Tepi Sawah Restaurant Ubud
Jl. Raya Goa Gajah, Br Teges, Peliatan, Ubud 80571 Bali – Indonesia

Ph: +62-0361-975656 Fax: +62-361-975655


11 comments:

  1. alahaii..tak pernah lagi makan bebek...

    ReplyDelete
  2. dulu..
    masa bodo-bodo travel dulu..
    saya ingatkan bebek tu kambing!!
    kahkahkahhh

    ReplyDelete
  3. menu sangat menyelerakan..seskali rasa makanan camni sedap juga masa travel kan

    ReplyDelete
  4. oalaaaah mba makanan nya enak-enak kali mba :G bikin ngiler apalagi kangkung nya itu loh :)

    ReplyDelete
  5. akak pergi jakarta ke Bali?? tengok lokasi restoran yang akak share address di Bali..confused kejap..hehehe.. btw memang nampak sedap la ikan tue akak.. makanan indon nie sedap2 jugak kan akak..=D

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak makan bebek.. mesti sedap.. ;)

    ReplyDelete
  7. errr...wana tak makan bebek...huhu..tapi kangkung belacan tu buat terliur..hihi.. :)

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap jer tuu..kita tk penab mkn bebek aka itik huhu

    ReplyDelete
  9. BEBEK, HEHEH.. LEMBUT KER, LIAT ??

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah