Thursday, May 7, 2015

Kasut Kerja Baru Sembonia

Aku memang giler kasut...so far aku suka jenis wedges yang xde la tinggi sangat...disebabkan sandal aku yang ari tuh jahanam...maka terpaksa beli kasut kerja baru..itupun beli masa Isetan member sales...

So far ok la kasut ni...dah seminggu lebih aku pakai dan sangat comfort... sesuai utk pi kerja dan jugak pi mana2 event yg korporat...dah jarang dah aku guna kasut tinggi 5 inci ke 6 inci   aku bkn muda lagi ..dah rasa sakit tulang belakang kalau paksa guna jugak...


Gambaran dari tepi


Gambaran dari atas


Kaki kiri

Kaki kanan


So far kasut ni xde plak mkn kaki aku..x melecet pun...itu yang aku suka....

Aku mmemang mengaku aku agak cerewet bila tiba bab kasut...
Aku agak memilih sbb aku x beli kasut tiap2 bulan..aku akan pakai sampai lunyai baru aku beli lain...dulu aku suka kumpul kasut...la ni dh x minat dah...

Korang mcm mana?


21 comments:

  1. cantik..cik nor xpandailah nak pakai kasut..asyik nak tercabut jer klu pakai..haha

    ReplyDelete
  2. Acik pun pakai kasut sampai lunyai..sebab kalau dah beli yang baru, confirm tak pakai dah yang lama

    ReplyDelete
  3. Baru-baru ni balik kampung ai beli sampai 3 pasang tapi bukan yang berjenama.. biasa2 je.. asal selesa janji ok..
    tapi pakai sampai lunyai.. dah rosak baru beli baru..

    ReplyDelete
  4. sama mcm akak jugak..bab kasut mmg fussy..falsya jenis mmg akan invest utk kasut yg pricey skit sbb boleh pakai lama..maybe sbb falsya mmg jarang sgt beli kasut..pakai smp lunyai..lunyai tuh pun tahan bertahun gak la..dh agak2 lunyai baru beli lain..kasut byk pun xguna sbb falsya hanya akan lenjan kasut satu tuh je smp rosak..hehehe..

    ReplyDelete
  5. cantik & simple.. sy plak suka yg flat je klu kasut keja:)

    ReplyDelete
  6. erm sangat selesa dan sesuai kan SA :)

    ReplyDelete
  7. saya pun baru lepas beli kasut baru kak..kali ni beli kasut yg langsung takde heel..nampak cam kasut kanak2 pun xpe..janji kaki tak sakit

    ReplyDelete
  8. nampak selesa sgt di kaki SA...

    ReplyDelete
  9. assalam akak..

    wana nak bagitau yang hadiah top komentor dah sampai kelmarin..thanx banyak akak..kak suria memang prihatin dengan wana sampai sanggup bagi buku resepi..serius suka sangat kak!!! tq kak..cayang akak tau..muahhh..muaahhhh!!
    http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2015/05/dapat-hadiah-istimewa-dari-kak-sa-tq.html

    ReplyDelete
  10. cantik dan nampak selesa kat kaki kasut tu..tapi mahal kan kak..kalau wana tak mampu..huhu..

    ReplyDelete
  11. nampak selesa kasut tu.. tak penah try lagi brand ni. nak kena cuba jugaklah..

    ReplyDelete
  12. lama dh tk pki kasut jenis bertutup smua camni

    ReplyDelete
  13. sy suke, tp klu bole..blkg tu jaring2, atau xde blkg tuu..

    kalau kain jnis lembut,, xpe..tutup penuh..huhuhuh

    ReplyDelete
  14. Comei.. Sy pun de ksut bru gak.. Jnama buaya... Hihi... Tgk smbonia tpi x de yg berkenan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Buaya gituw, cn suka bata kalau kasut keje ni, confort,cuma ritu terbeli cr2 buy 2 free 1

      Delete
  15. Cantik..mmg laa klau bli kasut kita nk yg selesa..kta klau bli mmg bli yg jenama jugak sbb kesekesaan dan tahan lama..bli yg murah tak sampai dua tga bulan pkai pastu kena nli lgi..baik bli yg jenama terus takde laa membazir..

    ReplyDelete
  16. simple dan cantik.. sama laa dah tak minat kasut bertumit.. lebih minat sandal yang tak bertumit, atau kasut sebegini jer..

    ReplyDelete
  17. Pergh sembonia tu.. Org kaya2 je bersembonia ni.. Ariti g review die, tgk handbag mak ai 3-4 ratus.. Pengsan...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PapaG, sembonia ni kalau sale murah tau, bonia tu yg mahal benor ;)

      Delete
  18. kalau kasut gigit kaki kak SA. kak SA gigit kasut balik,, hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah