Tuesday, May 26, 2015

Restoran Padang Sari Ratu Prima

Late Dinner Nasi Padang

Hi korang....having late dinner kat Restoran Nasi Padang Sari Ratu Prima...terus terimbau2 kenangan di Jakarta bulan 2 hari tu. .ok2 citer Jakarta x abih lagi..entah bila tahun nak abih..gambar pun x pi hantar printing lg...sori la lately terlalusibuk...2 bulan lagi nanti lg sibuk dengan persiapan wedding adik aku... 
Actually dinner dah agak lewat...x kisah la ...janji makan kan....


Ini first time mkn nasi padang kat sini....terus terasa kat Indonesia dh. . Hihi


Authentic Nasi Padang cuma dh mlm...So lauk x byk pilihan


Ni je yg sempat pilih 


2 keping photo tepek sbb sedap banget....


Ini yg penting...sedap. .pedas. ..meleleh ayaq hidung...baru ada umphhhh


Total damage mkn..RM54.15

Alhamdulillah....
Sedap...mmg sebijik macam kat Jakarta.......x leh selalu lewat mkn ni...bahaya...naik segala lemak yg dh dihapuskan ari tu...
Korang kalau nak cuba boleh terjah alamat kat resit tu....mls nk type plak...no phone pun ada tu...boleh je reserve...bole la korang rasa kehebatan masakan Padang...ala..x yah susah2....sure jumpa restoran ni...




21 comments:

  1. Sekarang ni x der sorang pun ahli femili akk yg boleh makan pedas lagi. Giler x feel...uwaaa

    ReplyDelete
  2. restoran ni ada satu cwgn di kota damansara, pernah makan di cawangan ni, mmg sedap, puas hati makan.

    ReplyDelete
  3. Okla.. harga tak terlalu mahal

    ReplyDelete
  4. Walau tak banyak pilihan tetap masih banyak tu SA
    Kalau lebih lagi mahu-mahu tak habis pulak..

    ReplyDelete
  5. selalu nampak kedai ni..dari traffic light tu boleh nampak dah kan SA.. yang lawaknya.. tiap kali nampak kedai ni toinkk dalam kepala saya teringat mustika ratu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab ada perkataan ratu kan Rai.. ;)

      Delete
  6. sambal hujau tu kalau tak ambik tak sedap, kalau ambik memang sedap tapi sedap sampai menitis air mata wooo :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. melting tengok sambal hijau tu.. ;)

      Delete
    2. betul....meltinggggggg....sedap banget dongggg

      Delete
  7. cili ijo die tuh yg tempting..falsya selalu makan nais padang, ehh ke nasi minang..alaa xingat..kat kg baru..mmg serious sedap kak oiii..daging dengdeng die mmg astaga sedap sgt..ape nama tah gerai tuh..gerai biasa2 je..

    ReplyDelete
  8. Tak pernah lagi rasa nasi padang ni..nasib ada kat malaysia ye..

    ReplyDelete
  9. ahh sambal tu kalau tak pedas tak sahhh.. tauu pedas..tapi masuk mulut jugakk.. hahahaha

    ReplyDelete
  10. sambal die tu paling besh tu ... hmmsedap

    ReplyDelete
  11. ai belum berani nak makan lewat malam sangat.. sabarlah wahai hati.. ekekeke..

    ReplyDelete
  12. wah macam best ja..nak try juga kalau ada peluang masakan padang.. :)

    ReplyDelete
  13. Tak penah mkn lagi yg padang padang ni hehe

    ReplyDelete
  14. kalau dha lapar................sy telan jer...hahaa

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah