Thursday, May 14, 2015

Review Nota Purba | Menulis Walau Cerdiknya Tak Seberapa...

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.



Family besar EFG


Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor.

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha

What is chemistry in academic words (not less than 200 words)

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr.

Siapa Fendi Rocka?...yang dah lama dalam keluarga EFG of course dah kenal kan...macam aku yang baru join ni macam mana nak tau...puas ku telek belek blog Fr ni...memang x jumpa la gambar dia selfie melfie bagai...tapi takper...Biarlah Rahsia katanya...cuma yang mampu aku tepek kat sini,..

Hanyalah sekeping photo tanpa wajah


Sampai bila dia ingin menyembunyikan wajahnya...biar lah dia yang memberikan jawapan...

Ingin kenali beliau dan ingin bersama bergelak ketawa dengan kesengalan ayat2 Fr ni...???

Nak tau dah berpunya ke belum..???

Dipersilakan follow



71 comments:

  1. ooo..tak tau laaa plak along...baceentry along ni baru...bagus gak buat gini....

    ReplyDelete
  2. cubaan sel2 puitis mula masuk ke dalam ruang kosong di pojok minda saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. pojok itu apa maksudnya?

      Delete
    2. Pojok tu apa? Pergh bahasa tinggi betul

      Delete
    3. mungkin blh panggil acik utk ketahui pojok tu ape haha

      Delete
  3. wajib terjah

    memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

    ReplyDelete
  4. bagusla dia..rendah diri walaupon glemer..:)

    ReplyDelete
  5. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

    ReplyDelete
  6. paling suka penulisan FR.. tak payah letak gambar dan tak payah tulis gossip atau isu semasa.. penulisan dr hati dia yg sometimes kelakar dan sometims menyentuh jiwa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di situ lah kelebiha fr kn kak eny..

      Delete
  7. rosak kepala tengok entrinya haaa...kekekeke...

    ReplyDelete
  8. pernah masuk blog FR..memang bagus cara penulisannya..;)

    ReplyDelete
  9. Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

    ReplyDelete
  10. menarik minat Fida nak terjah ni..hehehebaru nak join EFG ni..hhahaha

    ReplyDelete
  11. baru tau kewujudan group EFG nie..

    ReplyDelete
  12. Entry yang bersahaja, suspens dan mencuit hati menarik sesiapa sahaja untuk membaca blog Nota Purba... Semoga Fr diberi idea yang banyak untuk terus berkarya dan mewarnai dunia blogger...

    ReplyDelete
  13. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    ReplyDelete
  14. nanti kite terjah cam suka dgn blogger bermisteri cam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg patut terjah sekarang yer. Hehe

      Delete
    2. terjah jgn tak terjahhh~~ :P

      Delete
    3. terjah...jangan tak terjah

      Delete
  15. blogger misteri yg wajib dicungkil misterinya!

    ReplyDelete
  16. Hahahaa dia dah buka wajah dia .tak misteri lagi dahh tapi kekal purba hahahan

    ReplyDelete
  17. penulisan yang tak jemu dibaca :)

    ReplyDelete
  18. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

    ReplyDelete
  19. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    ReplyDelete
  20. bagus juga program EFG ni kan kak..boleh mengeratkan ukuhwah sesama blogger..

    ReplyDelete
  21. besar family EFG ni..selamat berkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selmat berkenalan. Saya pun salah seorang darinya..

      Delete
  22. Segala persoalan akan terjawab di nota purba

    ReplyDelete
  23. Nota purba. Seiring namanya. Umpama yang tua berisi. Mnjadi contoh teladan anak muda masa kni. Terbaek fr..

    ReplyDelete
  24. satu demi satu EFG kita bongkar...

    ReplyDelete
  25. terbaik EFG..membongkar rahsia FR yang tiada penghujung..penuh dengan misteri..oppsss..

    ReplyDelete
  26. oo.. baru kite tau.. patutler banyak komen tiap entry SA.. mereka dari EFG rupanya.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah