Wednesday, May 27, 2015

Ramadhan Buffet 2015 Di Bangi Golf Resort

Tawaran Buffet Menarik di Restoran Bangi Golf Resort

Minggu lepas buat julung kalinya kali ke 2 aku mengikuti Review Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort, Bangi. Tahun lepas dapat pergi tahun ni pun sama...alhamdulillah...hopefully tahun2 akan datang pun bertambah lagi jemputan..Wah Restaurant Bangi Golf Resort atau popular di sebut BGR di kalangan blogger dah berubah wajah la....hehehe...semua ni sebab  nak menampung pengunjung Ramadhan Buffet kan...dengarnya dah bertambah lagi ruangan untuk Ramadhan Buffet..semua untuk keselesaan pengunjung nanti

BGR cukup terkenal dengan kepelbagaian variety juadah buffet Ramadhan yang merangkumi Makanan Tradisional, Masakan Barat serta Masakan Timur. Lebih dari 300 jenis juadah akan di hidangkan kepada pengunjung pada setiap hari bermula hari pertama Ramdhan nanti...save the date ya!!

Jom kita tengok apa hidangan yang di tawarkan untuk buffet Ramadhan BGR...

pelbagai lauk pauk
kuih muih moden dan tradisional dan juga masakan Melayu


Kambing Golek pun ada...masa aku sampai dah tinggal rangka...


Mee Rebus yang baru diperkenalkan..sedap...suka sangat...ini je 2 kali tambah tau...

Harga yang ditawarkan adalah sangat2 berpatutan
Dewasa :RM55
Kanak-kanak : RM27

Medan Pertemuan Blogger

Selain sesi makan2 dan food review, di BGR ni juga menjadi medan pertemuan antara blogger dan blogger2 yang lain...mana yang baru kenal boleh luaskan networking...mana yang dah lama kenal dah boleh beramah mesra...tahun lepas ada yang jumpa single..tahun ni dah berdua...ada yang dah bertiga...memang meriah dengan kepelbagaian ragam serta hiruk pikuk Chef yang mengendalikan sesi cabutan bertuah.








Adik blogger Yanty yang gigil2 nak bergambar...hehehehe...lex dik akak bukan retis...


Selain itu pengunjung juga akan di hiburkan dengan alunan muzik traditional dari kumpulan yang di jemput. takkan nak senyap sunyi je takde sebarang muzik kan...so mereka akan menghiburkan anda semua bermula dari pukul 6,30pm - 9.30 malam.

Di BGR turut disediakan Surau yang amat selesa untuk pengunjung menunaikan solat dan kepada pengunjung yang nak berbuka puasa di sini tak perlu risau dengan parkir sebab pihak BGR telah meluaskan kawasan parkir yang bakal memuatkan lebih kurang 800 buah kereta untuk satu masa.
haa...mudah kan....

Sebarang tempahan boleh hubungi 

No. Tel : 
+[60] 03 – 8925 3728


Alamat :
No.1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi,
Selangor 43650
Malaysia.

Website/Facebook/Email :


Waktu operasi :
6.30 am - 9.30pm Daily

14 comments:

  1. bla la nak dapat food review mcm nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita ..bila la nak dpt review camni...huuhu..

      www.azirahman.com

      Delete
  2. seronoknya pi food review ni kna..selain dapat makan..dapatlah jugak jumpa rakan blogger..

    ReplyDelete
  3. makanan best, surau ada, parking luas insyaAllah ramai la yg akan dtg nnt.

    ReplyDelete
  4. Thn lps berbuka kt sini hasil menang contest.. Byk pilihan makanan

    ReplyDelete
  5. tahun lepas pegi lepas bc review..tp tak memuaskan hati lah kak..
    bila panggil blogger review mmg semua nampak nice..tapi bila pegi live hampeh..
    masa review mestilah yang indah2 kan..based on pengalaman..

    ReplyDelete
  6. Alaaa.... time kita pergi aritu jumpa last minute je la yea... cuma kepada sesiapa nak datang sini better amik minggu pertama sebab masuk minggu kedua ketiga tu confirm mana-mana tempat full packed kan....

    ReplyDelete
  7. Wah nampak semua sedap2 tu akak..

    ReplyDelete
  8. Mak aiii menunya banyak betul..kenyang sampai sahur kalau rasa semua sikit² ni.

    ReplyDelete
  9. rambang mata jadinya.. punah diet macam ni.. hehehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah