Wednesday, May 6, 2015

Hasil Tangkapan Selepas Subuh....

Pagi subuh Isnin lepas abah sempat pergi memancing...hujsn sepanjang malam so abah ckp mesti ada ikan banyak di bawa arus hujan...aku kalau boleh x bagi dia pergi memancing sorang2..tp biasa la orang tua kan...kalau dah minat dia mmg akan buat jugak...alhamdulillah pulang dengan hasil yang x kurang lumayannya..cukup la untuk stok 2-3 hari...dalam peti ais pun byk lagi makanan


Dalam banyak2 tu terselit sekor yang agak besar lebih kurang 1 kg beratnya...


X kira plak ada berapa ekor


Ni yang berat sekilo tu...gemuk....bakar sedap ni

Tak merasa nak makan ikan baru...
Pagi tu aku balik KL dah...ada banyak benda nak kena buat....nak hadap advertorial lg...huhu...rezki x kan nak tolak kan...x kan x buat kat rumah....kat Seremban line broadband mcm hampeh...area umah aku mmg xde coverage...nanti la tunggu pasang unifi
Senang skit nanti.....

Hari ni dah Rabu dh korang.....


26 comments:

  1. bestnya dapat makan ikan segar kak..ikan sungai tak sama rasanya macam ikan bela kan.. mesti sedap tu.

    ReplyDelete
  2. wahhh goreng garing buat masak cili pun sedap niii...

    ReplyDelete
  3. beso yg atas tu...dlu husband suka gk mancing..bw blk ikan beso2 tp tk brp lalu nk mkn beso sgt hehe

    ReplyDelete
  4. ikan fresh camni mmg sedap kalau bakar, AS..manis lemak gitu

    ReplyDelete
  5. banyaknya hasil tangkapan.. berbaloi kalau dapat bakor nih..

    ReplyDelete
  6. aduhai membayangkan ikan bakar fresh camni.. meleleh air liur even bayang jer

    ReplyDelete
  7. wahh syok r... dapat kat saya niii....

    ReplyDelete
  8. fresh2 nibuat sweet sour mesti sedap

    ReplyDelete
  9. bestnye kak..byk ikan dpt..fresh lagik..

    ReplyDelete
  10. saya pun ada bawak balik talapia satu peti ais... hasil mancing kat kg suami... taktau nak masak apa.. bakar je lah kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Talapia sedap dibakar sbb kurang rasa hanyirnya, dapnyer!

      Delete
  11. ikan pe tu kak .. tp mesti sedap klu bakar cicah air asam ni

    ReplyDelete
  12. ikan ape yang besar tu..macam tak pernah tengok pulak..sedap makan ikan fresh

    ReplyDelete
  13. fuh memang best la kak dapat makan ikan segar..memang kalau bakar sedap tu kak..ish..ish..dah terliur wana membayangkan..hehe ^_^

    ReplyDelete
  14. Ikan fresh.. ai is suka..
    Nantilah.. ada masa ai nak ikut SA balik kg.. kihkihkih..

    ReplyDelete
  15. ikan

    http://varioussolution.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. best kalau dapat makan ikan fresh macam nih..

    ReplyDelete
  17. Ayah mertua cn kaki pancing, tiap2 mmgu msti akan mkn ikan beso2 mcm siakap n jenahak, smpai tak tahu nk masak apa ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah