Tuesday, May 26, 2015

Conversation Dania Tentang Hadiah Birthday Atuk

Bila Dania Berbicara Tentang Hadiah Hari Lahir Atuk

Dania memang cucu kesayangan atuk...memang dia sangat sayangkan atuk...ye la membesar dengan atuk dan uwan kan...mama sibuk pergi cari rezeki..knowing that dia x dapat sepenuhnya kasih sayang dari seorang ayah...maka dengan atuk la tempat dia bermanja...selain dari atuk...dengan Pak Ngah, Pak Yang dan Pak Teh dan jugak pak2 sedara dia yang lain...sebab tu dia mudah mesra dengan pakcik2 dia...

Ahad malam hari tu sebelum tido..ada borak2 kosong dengan dia atas katil

Gambar lama atuk dan cucu 2013 di Gua Angin Sarawak


Dania : Mama...tak lama lagi birthday atuk kan...28hb May?

Mama : ye...kenapa?

Dania : Kakak rasa kakak nak bagi hadiah la...apa pendapat mama?

Mama: Bagus la...kakak nak bagi apa?

Dania : Kakak rasa nak bagi pancing la mama...atuk suka memancing kan?

Mama : Pancing eh...haah la...bagus jugak tu...tapi pancing kan mahal...kakak ada duit ke?

Dania : Duit  mama la...

Mama : ( Terdiam x tau nak jawab apa)

Nampak x? nampak x permainan dia kat situ...dia yang nak bagi hadiah...mama yang nak kena bagi duit....ermmm...budak2 sekarang kan....sabar jer la...takpe la nak oiiii...nanti mama belikan la hadiah atuk...tp x tau la nak belikan apa...kalau pancing...ermmm...mama x reti nak cari kat mana la...

28hb ni birthday satu2nya bopren aku dunia akhirat...Abah tersayang yang ke 61 tahun....

Korang rasa aku boleh bagi hadiah apa?

Boleh bagi idea kat ruangan komen...thanks...




10 comments:

  1. falsya sokong idea dania..pancing..hehehe..

    ReplyDelete
  2. Bagi hadiah joran pun boleh kak..Atok Dania kan suka mancing :)

    ReplyDelete
  3. ok .. pancing cam besh ... mesti atuk hepi

    ReplyDelete
  4. hahaha..pandai dania.. idea bernas dah tue..mama sila sediakan duit yer..hehehe

    ReplyDelete
  5. Mesti Dania dah tanya kat atoknya.. ;)

    ReplyDelete
  6. yup..wana pun setuju dengan idea dania tu..heheh..

    ReplyDelete
  7. Sbb atuk minat memancing ..blh la bg adiah pancibg hehe

    ReplyDelete
  8. BG JE DUIT, ATOK TAHU LAH NK BUAT APE, AHHAHA~
    bg menantuuuuuu*******

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah