Monday, May 16, 2016

Makin Ramai Manusia Tak Bertamadun

Hi korang....

Last week viral kisah si kucing yang mati tergantung kat tiang elektrik...semua netizen- netizen mengecam perbuatan manusia tak bertamadun tu..aku memang confirm tu keja manusia la sebab takkan kucing tu pandai bunuh diri plak ikat diri dia kat tiang elektrik...aku tak tau la sapa manusia durjana tu..kalau dapat orang tu kan..memang hukuman dia sama macam apa yang dia buat kat kucing tu..ikat dan gantung kat tiang elektrik tu sampai mampos...haaaa kan...kan....


Aku bukan suka2 nak letak gambar ni semua ye..harap korang faham..aku mengecam sikap manusia tak bertamadun tu buat binatang macam ni..nak pulak kucing adalah haiwan kesayangan Nabi Muhammad S.A.W


Mujur ada wanita berhati mulia sanggup bersusah payah menurunkan bangkai kucing tersebut


dibukanya ikatan dawai di pergelangan kaki kucing tu lalu ditanam


damai lah kamu dia sana wahai kucing...semoga orang yang aniaya kamu menerima nasib yang setimpal...tak aman hidup ko setannnnn.....


Apa yang aku tau kucing ni tinggalkan beberapa ekor anak...ya allah..kesiannya..anak kecil kehilangan ibu...harap2 ada yang sanggup menjaga anak kucing yang mati ni...kepada wanita diatas..tahniah..good job sebab tuhan hadirkan juga seseorang yang berhati mulia. sanggup menghidu bau busuk bangkai kucing tersebut...kalau aku pun aku akan buat benda yang sama...

Kat dunia ko emmang lepas wahai manusia tak bertamadun...kat akhirat nanti...ko jawab la...sekarang pun aku rasa hidup ko tak aman dengan apa yang kau dah buat ni....

7 comments:

  1. manusia semakin hari semakin kejam...moga dapat pembalasan setimpal :'(

    ReplyDelete
  2. tak sampai hati nengok kak... sapa lah manusia yg binatang tuh... keji

    ReplyDelete
  3. Allah... kesian nya. =( Pagi pagi masa da masuk habuk.. kejam sungguh.

    ReplyDelete
  4. memang tkde hati perut manusia macam tu...

    ReplyDelete
  5. Tak faham dengan manusia yang macam ni

    ReplyDelete
  6. giler ke hape sampai hati buat kucing gitu???!!!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah