Monday, May 16, 2016

Telur Dadar Gebu Berintikan Udang


Hi korang....

Alahai SA....setakat telur dadar pun nak share...ahhhh..aku tak kisah..aku memang poyo bila aku nak share ngan korang semua...ni ha..semalam...balik dari BGR ye aku lom share lagi aku merajinkan diri masak untuk bawak bekal hari ni....aku sebenarnya nak menghabiskan stok dalam esbok umah ni...so teringat telur dadar udang aku makan kat mana ntah..alaaaa...asalnya memang la telur dadar biasa just campur udang je...kebetulan memang dah ada stok udang dalam esbok....belasah je la mak enon....

Sedap....gebu....manis udang semua ada...

Step dia sama je macam buat telur dadar biasa, ada bawang, cili api, telur of course la kan...bancuh bagi sampai berbuih skit...sementara tu korang kena panaskan minyak betul2 panas...udang tu sila buang kulit eh..jangan korang selamba je campak sekali ngan kulit2....then masukkan udang...

Nka bagi gebu telur dadar memang kena goreng dengan minyak yang betul2 panas...pas tu korang belek2 la jangan sampai hangus plak....

dah siap....so..apa tunggu lagi....makan laaa.....

Selamat mencuba korang....

Love,

Suria Amanda



8 comments:

  1. ni yg rasa nk bt jgk tlr ddr gini...

    ReplyDelete
  2. wow.. boleh cuba ni nanti.. haha.. mcm sedap je nengok nye ni..

    Blogwalking sini, jemput singgah baca artikle ini ye

    Bina Blog Berkualiti site...

    ReplyDelete
  3. kalau saya biasanya saya perah limau sikit..bagi ala2 nampak macam telur dadar thai..heheh

    ReplyDelete
  4. kalau Sally letak tepung sikit terus jadi cekodok! hahahha

    ReplyDelete
  5. letak daun bawang sikit dgn cili merah pun ok SA...lg best ada kaler2..

    ReplyDelete
  6. aida suka kalu campur adunan tu dgn mayonis.
    gebu lemak berkrim gitu hu hu :)

    ReplyDelete
  7. Wah.. idea lagi nie.. petang nie juga nak pi beli udang...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah