Tuesday, May 3, 2016

Menu Sabtu Yang Simple

Hi korang..

Selamat kembali bertugas kepada semua yang bertugas hari ni...kemana korang cuti2 panjang minggu lepas?aku tak kemana duk rumah je melayan Mak yang x sihat dan anak- anak...sesekali berehat kan..minggu lepas dan minggu sebelumnya banyak hal yang mengganggu jiwa dan raga..kepada yang cuti- cuti malaysia tu seronok la korang..tahun ni takde cuti- cuti malaysia untuk family aku sebab tahap kesihatan mak teruk...so kita lebihkan tumpuan pada mak..

Bila dah tak ke mana- mana aku nyer tugas kat rumah masak je la...jom tengok menu yang sempat aku masak...


Bok Choy Goreng


Singgang ikan kembung...ikan berenang seba tu tak nampak rupa


sambal sardine kegemaran anak dara


malam aku masak ikan keli masak lemak cili api..hasil abah aku pi mancing


Kerang rebus...


Alhamdulillah...

Rezeki makan ikan keli yang abah pancing...sedap..manis je ikannya...x dan nak salai sebab dah malam...takde apa yang menarik selain dari aktiviti masak memasak...ingat nak beli cat nak cat rumah..tak lama lagi nak raya kan...hehehehe...persiapan awal katanya...ekceli tahun ni memang nak mengindahkan rumah...dinding rumah aku dah penuh ngan hasil karya kreatif si kembar...so kena la tukar cat...maybe minggu ni beli cat kot sebab last week kedai banyak tutup...

serba  ringkas dari aku hari ni..

Happy working korang....

13 comments:

  1. wah teringat pulak menu selalu mak masak, sedapnye sayur tu huhu

    ReplyDelete
  2. Oklah tu kak masak...
    nieyl pun suka memasak...tiba xde idea nak buat apa...:)
    wah!sedap² menu akk masak..mesti sedappp...

    ReplyDelete
  3. sambal sardin sedapnyaaa. menu simple tu lah yang buat leleh air liur kan. makan dengan nasi panas panas. hehhee

    ReplyDelete
  4. Ikan keli dengan kerang tu paling tak tahan tengok.sedapnya nyum nyum

    Semoga mak cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  5. kerang rebus..owh..sedapnya ratah gitu je..hirup kuah...alahai..

    ReplyDelete
  6. banyaknya menu makanan...nyummms

    ReplyDelete
  7. Sedp2 la menu akak..lya pun x da ke mna cuti d rumah jak

    ReplyDelete
  8. gini nma simple kak huhuhu kalu menu yg mebeles camne hagaknya

    ReplyDelete
  9. sllu ikan keli ni makan hat kedai punya...mmg hantu ikan keli..xnah beli lagi try masak kat umah..heehehee

    ReplyDelete
  10. hat bwh seklai tu sedap nye

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah