Friday, May 6, 2016

Pelajaran Pendidikan Seni Zaman 80an- 90an Dulu

Hi korang...

Sapa sekolah tahun 1980 - 1990an? selalunya kita belajar pendidikan seni kan..sure jumpa gambaran lukisan macam dalam gambar2 kat bawah ni kan? Cikgu bagi soalan pas tu kita lukis...masa tu bukan main imaginasi masing2...sure ada perkampungan, sawah padi bagai...ye tak?

Alaaa rindunya zaman tu...sekarang pendidikan senia anak- anak kita smeua lain kan...jom tengok gambar...









Cantik kan?

Masa tu kalau lukisan kita terpilih huiiiii megah dia memang tak tau nak cakap macam mana..bangga balik sekolah tunjuk kat mak ngan abah...

ya allah...how i missed that moment....

Kadang- kadang masa lukis tu sebelum warna, kena gelak ngan kawan- kawan..tapi bila dah cantik berwarna..masing2 puji...bangga oiiii.....zaman sekarang dah takde da semua ni...

Nostalgia sangat kan?

7 comments:

  1. tgn kayu saya ni kak..semua mak tlg lukis kan..hehehe aci tak?

    ReplyDelete
  2. cantiknyaa lukisan tu kak. dulu kita sekolah kena jugak lukis macam tu, ada rumah kampung, pokok kelapa, bukit, matahari terbit. sekarang dah lain ke?

    ReplyDelete
  3. ishh lawo2 nye laong...lieya dulu seni teruk oiii...mmg tak lawo...takde seni langsung ...markah pun average jek dpt c atau b hahaahahahha tu pasal spm drop subjek seni...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. bukan...terjumpa lukisan ni org share kat Fb

      Delete
  5. Hehe..rindu..slalu kalau menjadi lukisanya jdi contoh kt kelas n ditmpl kt board sekolah..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah