Thursday, May 5, 2016

Puasa Pun Belum, Kuih Raya Dah Tunjuk Muka...

Hi korang...

Aku rasa mana- mana opis sekarang tengah sibuk ada yang dah start jual kuih raya, baju raya, handbag raya kan?ada yang tengah sibuk keluarkan tester kuih raya..kat opis aku pun dah ada yang jual kuih raya buat kudapan...aku pun terjebak beli sama itupun kuih yang mengundang nostalgia aku masa zaman kanak- kanak..kuih buah rotan atau kuih bijan...sekali kunyah memang x reti nak berhenti...confirm punya...



sebalang RM15


Comel2 jer..sekali ngap memang susah nak berenti...(kena azan kat telinga kot baru berenti)

Kemeriahan suasana raya kian terasa walau belum puasa lagi kan...hehehe...meriah dengan orang jual baju raya awal- awal...tahun ni aku decide beli jer baju raya...tak sempat nak tempah..biasa tailor adik sepupu aku..tapi tahun ni aku terlambat hantar..dah penuh dah tempahan..macam tak sampai hati nak paksa...cumanya raya tahun ni simple jer..mak tak berapa nak sihat kan...so takde nak beria sangat...yang nyatanya raya tahun ni tak kemana- mana la nampaknya...kami lebih utamakan kesihatan mak...

Alaa...awal sangat plak nak citer bab raya...

13 comments:

  1. ooo ni buah rotan ni along....ni kalo dpt yg sedap mmg non stop mengunyah ...ni pun kuih kategori kuih org lama2 kan....

    tapi ye laa along, kuih raya ni laku sebelum ngan selpeas raye jek...time raye org byk mkn ketupat ajek heheheeheh....

    ReplyDelete
  2. kuih ni memang old skool kak
    feveret sangat ni

    ReplyDelete
  3. suka jugak...cikgu2 sek saya pun dh mula jual2 kuih raya...hehehehe

    ReplyDelete
  4. hehe aah skrg pun dah galak orang prmote buffer bukak puasa lah, tailor semua dh start amek tempahan. tapi tak terasa nak beli baju baru pun T_T

    ReplyDelete
  5. sdap kuih buah rotan tu..xsdar habis satu balang..:)

    ReplyDelete
  6. dulu mak akak selalu buat kuih ni...lemak2 manis je rasa dia...suka taruk dalam kocek baju kurung...nanti time basuh terapung je bijan dalam besen...hahaha

    ReplyDelete
  7. sedapni ...aku pun suka sbb ranggup minis lite2 gitu

    ReplyDelete
  8. Laju je eh semua nak menjual. Hehe. Puasa dulu la...

    ReplyDelete
  9. Kan..semua dah mula bagi tester kuih raya dah sekarang ini. Ngat tahun ni nak buat sendiri tart nenas ;)

    ReplyDelete
  10. huwaaa x aci..ni makan sekali hadap je haha

    ReplyDelete
  11. raya lagi awal orang kita.. ihhihi

    ReplyDelete
  12. kuih ni masa kecil2 dulu semua rumah ada..hehe..sekarang je dah susah nak jumpa sebab banyak kuih2 baru...

    ReplyDelete
  13. Kalau beli pun untuk anak2 makan sebab setakat ni kalau buat rumah terbuka memang takde keluarkan pun kuih raya.. menu semua yang berat2.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah