Wednesday, May 4, 2016

Menu Mabeles Sempena Hari Buruh

Hi korang...

Ahad ari tu lupa nak wish Selamat Menyambut Hari Pekerja. Dah sememangnya cuti kan..walau tak bekerja tapi tetap kena teruskan kerja sebagai blogger..tapi sayang niat aku nak terus update tak kesampaian sebab telco M**** macam haram...asyik not connecting..maybe sebab hujan kot....sepanjang 3 hari cuti memang aku dah ada bahan untuk aku kongsikan dengan Korang..slowly aku update sebab bebanan tugas hakiki memang bertimbun...

So aktiviti masak memasak aku berjalan seperti biasa..ni kalau ada mulut puaka email aku ckp macam2 ..aku caruts nanti..hehehe....

Meh tengok apa aku masak...



Ayam kurma permintaan anak dara


Lala sweet sour bertelur..


Sotong goreng tepung crispy


Ikan bilis goreng berlada


Pucuk keledek goreng belacan


Ikan cencaru bakar


Budu


Cili kicap


Bila dah makan macam ni...confirm diet ke laut...

Bila dah makan macam ni...mata mula la berat....

Bila mata dah berat...semua pakat tido...

Bila dah tido...makin lena sebab kat luar rumah hujan sepanjang hari...

Apa nak kata lagi kan...

Syoknya la cuti.....

8 comments:

  1. hehe cuti mmg syok. masak makan and bermalas-malasan

    ReplyDelete
  2. ni kalau makan sure bertambah2 ni...hahahaha

    http://azrinzfamily.blogspot.my/2016/05/bangkok2015-hari-orientasi-kami-dengan_93.html

    ReplyDelete
  3. Menu semua sedap2 dan kena dengan tekak ai.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. sedap nya smua menu...lama tk mkn lala

    ReplyDelete
  5. Pergh... Sedap2 semua menu tu.. Lapar terus

    ReplyDelete
  6. mak aih byk nye hai .... sedap ke pucuk keledek tu .. tak pernah lagi mkn kak ...
    sy paling suka budu dan ikan cencaru tu

    ReplyDelete
  7. Wah.. Byknya menu.. Meriah... Tp kan pesal line maxis mcm nk kena lempang je smenjak dua menjak ni.. Nk blogwalking pn stress apatah lagi nk up entri.. Tensen mak. Huhu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah