Friday, May 13, 2016

Sekali Bersalin Keluar 5 Orang, Untungnya.....

Apa???

Bersalin kembar 5? ahaiiii....kembar dua pun dah terasa seksanya macam mana kan...inikan plak kembar 5..ekceli mental kena kuat la kalau nak ada anak kembar..fizikal apatah lagi kan..macam adik aku masa kandungan usia 5-6 bulan baru tau yang dia mengandung kembar...memang happy, sebab rezeki kan...tapi mental dan emosi juga kena kuat...persediaan dari pelbagai sudut kena kukuh especially kewangan....inikan plak kembar 5....jangan salah faham ye...aku bukan mengata..aku cuma memberi pendapat..kalau mampu dari semua segi bagus la kan...

Semalam ternampak ada orang share kat FB...wanita ni lahirkan kembar 5, 4 perempuan dan sorang lelaki...ya allah....seronoknya...sekali bersalin keluar 5 orang sekaligus....pas tu tak yah nak bersalin lagi dah kan..memang rezeki dia la...


comel jer perut dia..tp macam kandungan biasa je dan tak nampak besar...


sekali bawak 5 orang...respect kat wanita ni


alahaiiii....comelnya...dah macam anak burung plak dalam sarang...ahaks....cutenyaaaaa


alalalala...yang ni pun co mel sangat laaaa......

Kalau la aku dikurniakan anak kembar macam tu....sekali 5....benda pertama aku nak cakap...alhamdulillah...cukup la sekali ni aku bersalin...hahahaha....cuma aku tak leh bayang kan akalu aku yang ada anak kembar 5 ni...terfikir macam mana nak jaga...makan minum pakai diorang....persekolahan, perubatan....huiiii banyak benda nak fikir...kena dapatkan support dari family jugak ni...kalau berdua laki bini jer..aku rasa tak kuat kot....selebihnya...aku berserah ajer la...

Korang agaknya macam mana? terfikir tak macam yang aku fikirkan?


SUMBER : FB

7 comments:

  1. SubhanAllah...selain usaha gigih suami isteri...sokongan padu keluarga SANGAT diperlukan ni...

    ReplyDelete
  2. comel sangat ni kak... lin suka mengandung... klu kluar 5 setiap kali mengandung... makin keding bapak dorang. hahaha

    ReplyDelete
  3. comei sgt... kalu dana pun sanggup kak... sekali je kuar pastu ttp kilang hahhaha

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat kembar..kalau fiza kembar sepasang pun dah kira bersyukur sangat. mudah mudahan ada rezeki nanti. Aaminnn

    ReplyDelete
  5. aduhai.... murah nyer rezeki ibu ayah tu.
    Allah Maha Besar. anugerahNya memang terbaik.
    kalau aida, yes, tangguh 5 thn lagi baru pregnen semula.
    ramai kakak2 nak jaga adik baby nanti :) hi hi...

    ReplyDelete
  6. Memang best kalau dapat sekali 5...
    Cumanya... jenuh juga nak menguruskan..
    Memang kelam kabutlah jawabnya..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah